Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Δωρεάν εφαρμογή με τα Ομηρικά Έπη, πρωτότυπο και μετάφραση, για iPhone και iPod Touch, σύντομα για iPad

Μια ωραία εφαρμογή για iPhone και iPod Touch κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου από τον Περικλή Μαραβελάκη. Είναι δωρεάν, ονομάζεται "Ομήρου Έπη" και περιλαμβάνει τα Ομηρικά Έπη, Ιλιάδα και Οδύσσεια, τόσο στο πρωτότυπο κείμενο στα αρχαία ελληνικά όσο και σε νεοελληνική μετάφραση του Νίκου Καζαντζάκη και του Ι. Θ. Κακριδή. Η μετάφραση της Ιλιάδας είναι αυτή που χρησιμοποιείται και στα σχολικά βιβλία. Περιλαμβάνεται επίσης ο πρόλογος και η περίληψη και των δύο έργων από τους μεταφραστές και κατάλογος με τους χαρακτήρες των έργων. Η μετάφραση αυτή είναι κλασική καθώς έχει γίνει από δύο σημαντικές φυσιογνωμίες της νεοελληνικής λογοτεχνίας και της κλασικής φιλολογίας αντίστοιχα και έχει και αυτόνομη αισθητική αξία. Στις 3 πρώτες ημέρες διάθεσης, τα "Ομήρου Έπη" είναι η νούμερο 1 εφαρμογή στην κατηγορία βιβλίων στο ελληνικό AppStore, έχοντας 5/5 αστέρια αξιολόγησης και πάνω από 3000 downloads. Η εφαρμογή τρέχει σε iPhone 3G, 3GS και 4, καθώς και σε iPod Touch και απαιτεί iOS 4.0 ή νεότερο.

Μια ωραία ιδέα και μια καλοσχεδιασμένη εφαρμογή. Σύντομα θα κυκλοφορήσει η έκδοση 1.1 με πολλά νέα στοιχεία, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει και για iPad. Η εφαρμογή για το iPad θα εκδοθεί μετά την κυκλοφορία iOS 4.2 και τη διάθεση της συσκευής στην Ελλάδα. Επίσης, σταδιακά θα προστεθούν επιπλέον αναφορές και πληροφορίες για τα έργα, μεταφράσεις των έργων στην αγγλική (Alexander Pope) και τη γαλλική γλώσσα (Charles-René-Marie Leconte de L’Isle), μενού στα αγγλικά και τα γαλλικά, δυνατότητα σημείωσης σελιδοδείκτη. Μια πρόταση για τις επόμενες εκδόσεις της εφαρμογής: να μπορεί να διαβάζει κανείς το πρωτότυπο και το μεταφρασμένο κείμενο δίπλα δίπλα, πολύ χρήσιμο και εφικτό κυρίως για το iPad.
Πηγή: akikidis' blog
Το πήραμε από το:
http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/2010/09/ipad-iphone-ipod-touch.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: