Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Ενας ηλιακός «αετός» για την Βoeing

Μια συμφωνία ύψους 89 εκατ. δολαρίων (περίπου 68 εκατ. ευρώ) υπεγράφη πριν από μερικές ημέρες μεταξύ της αμερικανικής αεροβιομηχανίας Βoeing και της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Αμυνας των ΗΠΑ DΑRΡΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Vulture ΙΙ, για την κατασκευή του μη επανδρωμένου αυτόνομου ηλιακού αεροσκάφους SolarΕagle. «Το SolarΕagle αποτελεί ένα πρωτοποριακό αεροσκάφος σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να παραμένει στάσιμο σε στρατοσφαιρικό ύψος για χρονική διάρκεια πουθα φτάνει ως και τα πέντε χρόνια» αναφέρει ο διευθυντής του προγράμματος Βoeing Ρhantom Works Πατ Ο΄ Νιλ. «Πρόκειται για ένα δελεαστικόεγχείρημα, ωστόσο η Βoeing διαθέτει το σχέδιο ενός αξιόπιστου ηλιακού αεροσκάφουςικανού να πραγματοποιεί με επιτυχία στρατιωτικές επιχειρήσεις ή αποστολές παρακολούθησης από ύψος που θα ξεπερνά τα 60.000 πόδια». Σύμφωνα με την εταιρεία, η πρώτη δοκιμαστική πτήση του νέου οικολογικού αεροσκάφους με μήκος φτερών 120 μ. έχει προγραμματιστεί για το 2014. Τότε το SolarΕagle θα παραμείνει στους αιθέρες και συγκεκριμένα στην άνω ατμόσφαιρα για ένα διάστημα 30 ημερών συλλέγοντας το ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, το οποίο θα μετατρέπει σε ενέργεια τη νύχτα.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: