Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

OI ΠΕΝΤΕ ΕΣΤΙΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΑ ΑΕΙ


Απο KAΘΗΜΕΡΙΝΗ
 Εστίες μεγάλης διαφθοράς αποδιοργανώνουν και απαξιώνουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πέντε είναι τα πεδία στα οποία γίνεται το μεγαλύτερο «φαγοπότι». Οι διαγωνισμοί για την ανάθεση έργων, η διαχείριση της ακίνητης και η διακίνηση της κινητής περιουσίας των ιδρυμάτων, η έκδοση και διανομή συγγραμμάτων και η αξιοποίησή τους.
Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ). Ελεγχοι του ΣΔΟΕ στα ελληνικά ΑΕΙ φέρνουν συνεχώς στο φως περιστατικά σπατάλης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς. Το ύψος των κονδυλίων που διακινούνται στα ΑΕΙ είναι μεγάλο. Μόνο για λειτουργικές δαπάνες, σίτιση και αμοιβές εκτάκτων καθηγητών δίδονται φέτος 58,5 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικά κονδύλια εισρέουν από ερευνητικά προγράμματα και συμβάσεις έργου των ΑΕΙ με τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: