Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

«Πολλές οι αιτίες που έμειναν εκτός λίστας τα ελληνικά πανεπιστήμια»

Καθόλου περίεργο το γεγονός ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι στα πρώτα 200, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος. Τόνισε ότι μεταξύ των αιτιών είναι πως τα ιδρύματα στην Ελλάδα έχουν λίγες δεκαετίες ζωής όταν τα άλλα θεωρούνται παραδοσιακά.
Ανέφερε επίσης ότι τα ξένα ιδρύματα έχουν γενναία χρηματοδότηση κάτι που δεν γίνεται στην Ελλάδα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στη Θεσσαλονίκη ορισμένα τμήματα του ΑΠΘ κάνουν μάθημα σε μικρά δωμάτια πολυκατοικιών.
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, είπε πως στην κορυφή των προβλημάτων στα Πανεπιστήμια είναι η εσωστρέφεια.
Επισήμανε πως ο τρόπος διοίκησής τους είναι τέτοιος που απευθύνεται στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να μην έχουν την δυνατότητα να ανταγωνιστούν.
Σημείωσε πως τα ελληνικά πανεπιστήμια σε όλες τις κατατάξεις που γίνονται δεν έχουν κάποια αναγνώριση.
Για το γεγονός ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια βρέθηκαν εκτός του καταλόγου των Τimes με τα 200 καλύτερα ΑΕΙ του κόσμου μίλησε την Πέμπτη στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) Σπύρος Αμούργης.
Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: