Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης

Αποφασισμένο να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του τεχνολογικού πάρκου είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Προς αυτήν την κατεύθυνση και υπό την πίεση του σκανδάλου για
μαϊμού-επιδοτήσεις στις οποίες ερευνάται η εμπλοκή του πάρκου, ο πρύτανης ζήτησε την παραίτηση της νυν διοίκησης και κυρίως των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της διοίκησης του Τεχνολογικού Πάρκου είναι ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση της παρούσας διοίκησης
Την πρόθεση της πρυτανείας να προχωρήσει σε ανασυγκρότηση της λειτουργίας του Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου ανακοίνωσε χτες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ζήτησε την παραίτηση της νυν διοίκησης του πάρκου. Η πρυτανεία έχει ζητήσει ήδη την παραίτηση των τεσσάρων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που συμμετέχουν στη διοίκηση –μεταξύ αυτών και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου και καθηγητή Πληροφορικής Δημήτρη Φωτιάδη.
Ο κ. Αλμπάνης, πριν ακόμα εκλεγεί πρύτανης και κατά την προεκλογική περίοδο για τη διεκδίκηση της πρυτανείας, είχε δεσμευτεί για αναπροσαρμογή και εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού πάρκου. Και αυτό προκειμένου να «ανταποκρίνεται το πάρκο στον λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε» όπως τόνισε χτες, αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς ότι η λειτουργία του δεν είναι ικανοποιητική. «Η αίσθηση που είχαμε και έχουμε είναι ότι εν ανταποκρίνεται στην αποστολή του που είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας στην οικονομία της περιοχής και της χώρας όπως κι η συνεργασία με τις ερευνητικές ομάδες του πανεπιστημίου. Κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό» υπογράμμισε.
Η υπόθεση όμως με τον πρόεδρο του πάρκου κ. Φωτιάδη φαίνεται ότι επισπεύδει τις κινήσεις της πρυτανείας για αλλαγές στο τεχνολογικό πάρκο. Στα τέλη Οκτωβρίου, όπως έχει γράψει και ο «Η..Α.», η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομίας ακολουθώντας εντολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (ή αλλιώς OLAF) έκανε έφοδο στο γραφείο του στο τεχνολογικό πάρκο αλλά και στο σπίτι του «σηκώνοντας» σκληρούς δίσκους και έγγραφα. Η υπηρεσία αυτή του υπουργείου (το πρώην ΣΔΟΕ) και η ΟLAFδιερευνούν επιδοτήσεις-μαϊμού προς επιχειρήσεις έρευνας που διακινήθηκαν μέσω κυκλώματος στα οποία ίσως να εμπλέκεται το Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.
Ο κ. Αλμπάνης ανέφερε χτες ότι η πρυτανεία έχει ζητήσει από τον κ. Φωτιάδη να ενημερώσει για το πώς έχουν ακριβώς τα πράγματα. Σε δημοσίευμά του ο «Η.Α.» στις 23 Νοεμβρίου είχε αναφέρει ότι η διαδικασία αυτή κινήθηκε μετά από εντολή του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου. Ο πρύτανης δεν ξεκαθάρισε χτες πάντως αν τελικά ο κ. Φωτιάδης έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν. Το Πανεπιστήμιο έχει ζητήσει επίσης ενημέρωση και από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, από την οποία αναμένει και το πόρισμα, όταν αυτό προκύψει. Ο κ. Αλμπάνης εμφανίστηκε ψύχραιμος για την όλη υπόθεση αναφέροντας χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας, ότι «θα πρέπει να τη διαχειριστούμε χωρίς υπερβολές. Πρέπει να προφυλάξουμε το Τεχνολογικό Πάρκο ανεξάρτητα από το πώς θα καταλήξει η ιστορία. Για αυτό και ζητάμε τις παραιτήσεις».
Στη διοίκηση του Τεχνολογικού Πάρκου συμμετέχουν τέσσερα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Εκτός από τον κ. Φωτιάδη, οι υπόλοιποι τρεις είναι: ο επίκουρος καθηγητής Χημείας Βασίλης Μελισσάς, ο αναπληρωτής καθηγητής Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Μιχάλης Καρακασίδης και ο προϊστάμενος της Γραμματείας του Πανεπιστημίου Λουκάς-Νικήτας Παπαλουκάς. Ένας από τους τέσσερις, σύμφωνα με τον πρύτανη, έχει υποβάλει ήδη την παραίτησή του. Το εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν ο Γιάννης Δασκαλόπουλος ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, η Ελένη Ρόκκου ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Ευριπίδης Γλαβάς ως εκπρόσωπος του ΤΕΙ Ηπείρου, ο οικονομολόγος Νίκος Γκαϊντές και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Πέτσιος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: