Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Σε ανοιχτή δημόσια διαδικασία συνεντεύξεων για την επιλογή των διευθυντών των ερευνητικών κέντρων θα προχωρήσει το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συμβουλίου.Η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι πρόκειται για την πλέον διαυγή και δημοκρατική διαδικασία που έχει γίνει ποτέ με δημόσιο τρόπο...
Όποιες προτάσεις έχουμε για τα ερευνητικά προγράμματα, θα επηρεάσουν και την πανεπιστημιακή έρευνα και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπ όψιν ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΕΤ Σταμάτης Κριμιζής."Παρά τα οικονομικά ζητήματα, υπάρχουν κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ, τα οποία πρέπει να απορροφηθούν και να προγραμματιστούν σωστά με μακροχρόνιο ορίζοντα, ώστε να προσφέρουν αποτελέσματα στο μέλλον και στη βασική Έρευνα και στην εφαρμοσμένη Έρευνα και βέβαια στην οικονομία" πρόσθεσε ο κ. Κριμιζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: