Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

«Η κυβέρνηση στηρίζει την περιβαλλοντική εκπαίδευση»

Παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Φώφης Γεννηματά το 5ο Συνέδριο της ΠΕ.ΕΚ.ΠΕ.
fofh_gennhmata_26.11.10
Παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Φώφης Γεννηματά άνοιξε τις εργασίες του το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.).
Το Συνέδριο διεξάγεται από χθες Παρασκευή 26 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακής 28 στα Γιάννινα και συγκριμένα στο ξενοδοχείο Du Lac ενώ το θέμα του είναι: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη».
Η κ. Γεννηματά στις δηλώσεις της λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου τόνισε τη σημασία που έχει η εισαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στα σχολεία αλλά και στους ενηλίκους μέσων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σημειώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση ενισχύει αυτήν την προσπάθεια η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.
Αναλυτικά τα όσα είπε η κ. Γεννηματά έχουν ως εξής:
«Είμαι εδώ σήμερα για να στείλω ένα μήνυμα ότι κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση στηρίξει την περιβαλλοντική εκπαίδευση γιατί πιστεύει ότι μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία μπορούμε να βρούμε ξανά στο δρόμο για ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Και η περιβαλλοντική εκπαίδευση συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με πολλαπλό τρόπο. Και μέσα από τη δουλειά που γίνεται μέσα από τα σχολεία που ενισχύει την κριτική σκέψη των μαθητών, τους ενημερώνει, τους ενεργοποιεί και ενισχύει τη συμμετοχή τους έχοντας όμως γνώση, αλλά ταυτόχρονα βοηθά μέσα από την επιμόρφωση των ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση.
Σε αυτήν την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας μπορεί η παιδεία και η περιβαλλοντική εκπαίδευση να βάλουν ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση».
Συντάκτης: Αλέξανδρος Θεμελής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: