Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Θυσιάζουν το Τεχνολογικό Πάρκο για χάρη του Πανεπιστημίου;

 Πολύ αναίμακτα υπέβαλε το μισό Διοικητικό συμβούλιο του Τεχνολογικού Πάρκου την παραίτηση του στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Ο Πρύτανης είχε ζητήσει τις παραιτήσεις των Πανεπιστημιακών του Δ.Σ. υπό το βάρος των τελευταίων δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Ε.ΤΕ.Π.Η) και ο πρόεδρος του εμπλέκονται σε σκάνδαλο με παράνομες επιδοτήσεις. Οι παραιτήσεις υπεβλήθησαν χωρίς κανένα δισταγμό, παρά μόνο με μια ανακοίνωση που υπογράφει το Δ.Σ. του τεχνολογικού. Αναρωτιόμαστε μήπως αυτή ήταν η βολική λύση για πολλούς διότι:
  1. Το βάρος του σκανδάλου έχει πέσει στο τεχνολογικό πάρκο, που ανάθεμα και αν έχει συμμετάσχει ποτέ σε κανένα πρόγραμμα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια μάλιστα όλοι το κατηγορούσαν για αδράνεια σε αυτόν τον τομέα. Με αυτό τον τρόπο το Πανεπιστήμιο που διαχειρίζεται τόσα Ευρωπαϊκά προγράμματα μένει στο απυρόβλητο. Ποιος από τους δύο φορείς είναι πιθανότερο να εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα Ευρωπαϊκά κονδύλια;
  2. Το Ε.ΤΕ.Π.Η επιβεβαιώνοντας την αδράνεια του ως φορέα με την ανακοίνωση του, ουσιαστικά μεταβιβάζει την ευθύνη σε εταιρίες που στεγάζονται στις θερμοκοιτίδες του, και που έχει γραφτεί ότι ίσως να εμπλέκονται στις επιδοτήσεις «μαϊμού». Από το Πανεπιστήμιο δηλαδή φτάσαμε σε λίγες νέες εταιρίες τις πόλης. Σε λίγο θα εκδώσουν ανακοίνωση ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια του σκανδάλου τα πήραν οι αθίγγανοι στο Παραλίμνιο.
  3. Οι προθέσεις της Πρυτανικής Αρχής ήταν γνωστές από τις προεκλογικές της δηλώσεις, ότι θέλει να αλλάξει τα πάντα στο Ε.ΤΕ.ΠΗ, και βρήκε την ευκαιρία της. Η ενδεχόμενη αλλαγή μελών στο ΔΣ του ΕΤΕΠΗ δεν είναι απαραίτητα αρνητική καθώς θα υπάρχει η ευκαιρία το πάρκο να ενεργοποιηθεί ξανά και να προσφέρει, αλλά τι εξυπηρετεί η απαξίωσή του για κάτι στο οποίο δεν έχει καμία εμπλοκή;
  4. Τυχούσα εμπλοκή του Προέδρου του Ε.ΤΕ.Π.Η, σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα του τελευταίου μήνα στους ελέγχους του OLAF στην πόλη μας, θα εξιλεωθεί μόνο με μια παραίτηση του από το Τεχνολογικό Πάρκο;
Φαίνεται ότι η Πρυτανική Αρχή που πιέζεται από παντού (δημοσιότητα, Υφυπουργό παιδείας, κτλ) μαζί με τους εμπλεκόμενους στους ελέγχους, αποφάσισαν από κοινού να θυσιάσουν το Ε.ΤΕ.Π.Η, για να μην αγγίξει το σκάνδαλο τα Ευρωπαϊκά προγράμματα της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: