Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Νέο έγγραφο Πανάρετου για στοιχεία

Απροθυμία να στείλουν στοιχεία που αφορούν παιδιά διδασκόντων πανεπιστημίων τα οποία έχουν καταλάβει θέσεις μελών ΔΕΠ δείχνουν αρκετά ιδρύματα της χώρας, καθώς 9 ΑΕΙ και δύο Εκκλησιαστικές Ακαδημίες δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου.
Χθες, ο κ. Πανάρετος, επανήλθε με νέο έγγραφο που ζητάει έως τις 19 Νοεμβρίου να σταλούν τα στοιχεία από τα ιδρύματα που δεν έχουν απαντήσει. Αποδέκτες του εγγράφου είναι τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Αριστοτέλειο, ΕΜΠ, Οικονομικό, Πειραιώς, Δημοκρίτειο, Ιωαννίνων, Κρήτης και Πελοποννήσου, ενώ στοιχεία δεν έχουν στείλει και οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες Αθηνών και Ιωαννίνων.
Με άλλο έγγραφό του, ο υφυπουργός Παιδείας απάντησε στις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου για το αν επιτρέπεται η χορήγηση των στοιχειών αυτών και αν εμπίπτουν στον νόμο περί προσωπικών δεδομένων.
Ο κ. Πανάρετος υπογράμμισε πως τα στοιχεία που ζητάει το υπουργείο αποτελούν απλά προσωπικά δεδομένα, εφόσον δεν αποτελούν διπλωματικά ή στρατιωτικά μυστικά ή σχετικά με την ασφάλεια του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: