Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

"Η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας για την κινητοποίηση έχει και συμβολικό χαρακτήρα, μια και σήμερα διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα εκλογές για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων, που είναι υπεύθυνα για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση. Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε καμία απόφαση των υπηρεσιακών συμβουλίων που θέτει σε κίνδυνο την αμφισβήτηση της δημόσιας εκπαίδευσης", τόνισαν μέλη του Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με τους προϊσταμένους των γραφείων εκθέτοντας τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στην εκπαίδευση από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Οι ελαστικά απασχολούμενοι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:
• Άμέση πρόσληψη όλων των ειδικοτήτων. 
• Άμέση λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας και των αθλητικών σχολείων.
• Καταβολή των δεδουλευμένων της προηγούμενης χρονιάς.
• Διαφάνεια στον τρόπο τοποθέτησης αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: