Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Ευαισθητοποίηση μαθητών για πολιτικούς πρόσφυγες

Ολοήμερο ενημερωτικό σεμινάριο για τους πολιτικούς πρόσφυγες έγινε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές παρουσιάσεις σε μαθητές της Δ΄ και της ΣΤ΄ τάξης, ενώ στο μάθημα της τέχνης τα παιδιά ζωγράφισαν εμπνευσμένα από το θέμα που τους παρουσιάστηκε στη διάλεξη. Στις ζωγραφιές τους απεικόνισαν το διωγμό των προσφύγων και την προσπάθειά τους να ξαναδημιουργήσουν τη ζωή τους στην κυπριακή κοινωνία, δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα για την ανοχή, τη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό. Το ολοήμερο σεμινάριο είναι εντεταγμένο στη συνολική εκστρατεία κάτω από τον τίτλο «Η Κύπρος Γνωρίζει: Οι πρόσφυγες μας αφορούν» και με το μήνυμα προς τους νέους «Παρέα με τους άλλους - Παρέα με τον εαυτό μας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων και την Κυπριακή Δημοκρατία. Περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο του έργου υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.asylumaware.eu .
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: