Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Κύμα φυγής από το δημόσιο

 Άγχος και ανασφάλεια προκαλούν τα οικονομικά μέτρα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο κύμα φυγής από το Δημόσιο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ποσοστό αυξημένο κατά 250% σε σχέση με αντίστοιχες περιόδους .
Συνολικά το κόστος συνταξιοδότησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 4,5 δισ. ευρώ, ποσό που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εισπράξει τον πρώτο χρόνο λιτότητας από τα σκληρά μέτρα που επέβαλε.
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει έγγραφο σε όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες του Δημοσίου, στο οποίο ζητείται η καταγραφή, ενόψει της προετοιμασίας του νέου προϋπολογισμού, όσων έχουν αποχωρήσει μέχρι τις 31/12/2010, καθώς και τα αντίστοιχα ποσά που θα εξοικονομηθούν.Η λίστα περιλαμβάνει τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μέχρι σήμερα κατέθεσαν 11.500 αιτήσεις για συνταξιοδότηση και περίπου 1.300 εξ αυτών τις αναίρεσαν το τελευταίο εικοσαήμερο. Επίσης ζητά τις αποχωρήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών, αγροφυλάκων, στρατιωτικών, διοικητικών, μελών ΔΕΠ, εκπαιδευτικού προσωπικού ΤΕΙ, δικαστικών και διπλωματικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: