Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Ερευνα για τον αριθμό των φοιτητών που παίρνουν κάθε χρόνο πτυχίο

Ανεβαίνει ο "πήχυς" στα πανεπιστήμια, αφού κρίσιμος πλέον θα είναι ο αριθμός των πτυχιούχων και όχι των εισαγόμενων φοιτητών. Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος είχε τονίσει στη συνάντηση των Δελφών, παρουσία του πρωθυπουργού, την ανάγκη να αρχίσουμε πλέον και στη χώρα μας να λαμβάνουμε σοβαρά υπ΄όψη πόσοι αποφοιτούν από κάθε τμήμα, ως βασικό κριτήριο στην αξιολόγηση, ερευνά τώρα σε όλα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ με στόχο να διαπιστώσει τον αριθμό των φοιτητών που παίρνουν πτυχίο κάθε χρόνο και πόσα χρόνια πέρασαν ώσπου να το πάρουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πανάρετος, έστειλε επιστολή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ζητώντας να του αποστείλουν ηλεκτρονικά τις απαντήσεις τους μέχρι 24 Νοεμβρίου, για τον αριθμό των πτυχιούχων, από το 2000 μέχρι σήμερα, καθώς και τον μέσο όρο του χρόνου που απέκτησαν τα πτυχία τους, ανά έτος.
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: