Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αδιόριστων εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν την Παρασκευή στις 11 το πρωί αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, απαιτώντας άμεσο διορισμό τους. “Tρείς χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού και έπρεπε από το Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε στα σχολεία, παραμένουμε αδιόριστοι, με θολές υποσχέσεις ότι ίσως κάποιοι από εμάς να διοριστούμε του χρόνου”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση τους.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι "το Υπουργείο Εσωτερικών, αντιλαμβανόμενο προφανώς τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα από τον πρωτοφανή αριθμό συνταξιοδοτήσεων, αλλά και από τον πάρα πολύ μικρό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες αριθμό προσλήψεων, εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα: ``Απορρόφηση επιτυχόντων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του αρ. 10 του Ν. 3833/2010``. Στην εγκύκλιο αυτή αναφέρεται ότι : ``(...) λαμβάνοντας υπόψη (...) τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν (συνταξιοδοτήθηκαν) από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ν. π. δ. δ. το τρέχον έτος η κυβέρνηση αποφάσισε εντός του β΄εξαμήνου του 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα απο την 31.12.2009".
"Το Υπουργείο Παιδείας όμως, αρνείται παράνομα να συμπεριλάβει κι εμάς στην παραπάνω εγκύκλιο" σημειώνουν.
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: