Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ 2,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Σε 2,2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι πόροι από ευρωπαϊκά προγράμματα που σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη Διά Βίου Μάθηση, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Το σχέδιο του υπουργείου παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνόδου Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση και θα αποτελέσει τη βάση για τη δημόσια διαβούλευση.
Στόχος είναι το τελικό κείμενο του Εθνικού Προγράμματος να παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2011.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος είναι η σύνδεση της Διά Βίου Μάθησης με την απασχόληση και με κεντρικούς αναπτυξιακούς στόχους, όπως είναι η πράσινη ανάπτυξη, ο τουρισμός, τα ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, το ποσό των 2,2 δισ. ευρώ πρόκειται να αυξηθεί όταν οριστικοποιηθούν οι εθνικοί πόροι.
Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Η προσπάθεια μας έχει δυο κεντρικούς πυλώνες.
» Ο ένας είναι η αρχική και η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και ο δεύτερος είναι η εκπαίδευση των ενηλίκων. Θέλουμε πολίτες με γνώση και επαγγελματίες με προσόντα.»

Αλλά και επισχέσεις εργασίας...
Καθυστερεί από 10 Σεπτεμβρίου 2010, η μισθοδοσία των 5.800 αναπληρωτών, που κλήθηκαν να στελεχώσουν το νέο πρόγραμμα των 800 αναμορφωμένων δημοτικών σχολείων που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Όπως ανακοίνωσαν οι εκπαιδευτικοί, εκατοντάδες αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, κατέθεσαν στις αντίστοιχες διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αιτήσεις επίσχεσης εργασίας.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν: «Η επίσχεση ήδη θορύβησε τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, καθώς τηλεφωνικά μας ενημερώνουν ότι θα πληρωθούμε.
» Απαντάμε ότι θα επιστρέψουμε στα καθήκοντά μας, αμέσως μετά την εξόφληση των δεδουλευμένων. Μέχρι τότε όλο και περισσότεροι συνάδελφοι αναπληρωτές θα προσφύγουμε στην μοναδική και τελευταία λύση της επίσχεσης εργασίας. Μας τελείωσαν τα λεφτά, οι αντοχές, η υπομονή, αλλά μας έμεινε η αξιοπρέπεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: