Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Μετ' εμποδίων η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Για την άλλη Τετάρτη διακόπηκε, σήμερα, η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που είχε ξεκινήσει να συζητάει τις προτάσεις για αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ από αύριο ξεκινούν καταλήψεις σε αρχιτεκτονική, μουσικών σπουδών και φυσικό.
Οι τέσσερις επιτροπές (για διοικητικά, ακαδημαϊκά, οικονομικά και ερευνητικά θέματα) που είχε ορίσει η Σύγκλητος του ΑΠΘ προκειμένου να διαμορφώσουν προτάσεις σχετικά με τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, δε στάθηκε δυνατό να ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους.
Δεκάδες φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στο διάδρομο και διαμαρτύρονταν ή προχωρούσαν σε παρεμβάσεις. Την ίδια ώρα οι φοιτητικές συνελεύσεις αρκετών τμημάτων συζητούσαν θέματα κινητοποιήσεων και καταλήψεων. Τρεις από αυτές, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.
Το Αγωνιστικό Μέτωπο Σπουδαστών, στο μεταξύ πραγματοποίησε πορεία το μεσημέρι με περισσότερους από 300 φοιτητές στο κέντρο της πόλης. 
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: