Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Απόπειρα συνεννόησης στην Παιδεία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται μια απόπειρα ώστε να δοκιμαστούν οι δυνατότητες προσέγγισης  κυβέρνησης με αντιπολίτευση στα θέματα παιδείας. Τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, όμως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τη διερευνητική επαφή θα αναλάβει η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου , η οποία περιμένει το «πράσινο φως» ώστε να καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ σε μια πρώτη συζήτηση για τις επικείμενες αλλαγές στην Παιδεία. Εφόσον η προσπάθεια αυτή ευοδωθεί και διαφανεί ότι στον χώρο αυτόν δεν επαπειλείται μετωπική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει να αναμένεται και το επόμενο βήμα από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.
Πάντως κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν ότι στόχος της συνάντησης δεν είναι η απόσπαση διαβεβαιώσεων ή ρητών δεσμεύσεων συναίνεσης από τον πρόεδρο της ΝΔ. Εντάσσουν όμως την επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια ευρύτερης σημασίας προσπάθεια, ώστε να καλλιεργηθεί ένα πολιτικό κλίμα και να σταλεί ένα θετικό μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, στην οποία κρίνονται πολλά για την ελληνική οικονομία.


ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: