Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Νέα επιστολή απο τις μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου

Στις 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο του Πειραιά, οι Μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου και αργότερα οι μαθήτριες του Λυκείου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και πλαισίωσαν το Δημαρχείο φωνάζοντας και διεκδικώντας την περιουσία του σχολείου τους. Προηγουμένως είχαν προσκαλέσει σε Δημόσιο Διάλογο όλους όσους αφορούσε το θέμα του κτηριακού προβλήματος της Ραλλείου. Στην συγκέντρωση αυτή ζητούσαν εξουσιοδότηση από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κο Χρυσοφάκη του σχολείου τους ώστε να παραστούν στο Δικαστήριο εναντίον του Δήμου στο Εφετείο Αθηνών. (Τα σχολεία πρωτόδικα είχαν δικαιωθεί το 1982). Ο συγκεκριμένος κύριος δεν υπέγραψε με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2011.
Διαβάστε το ψήφισμα καθηγητών και μαθητριών ραλλείου :
Πειραιάς 6/12/2010

Τα Δεκαπενταμελή Μαθητικά Συμβούλια του Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου και Ραλλείου Πειραματικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά καθώς και οι Σύλλογοι Καθηγητών των δύο σχολείων διαμαρτυρόμαστε για τη ΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ από τη Σχολική Επιτροπή (και κυρίως τον Πρόεδρό της) στον Δικηγόρο που τα εκπροσωπεί να παραστεί στη Δίκη με αντίδικο το Δήμο Πειραιά. Η Δίκη γίνεται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών (πρωτόδικα τα σχολεία μας έχουν δικαιωθεί) και αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου απέναντι από την Πλατεία Κοραή που υφάρπαξε το 1971 ο τότε Δήμαρχος Σκυλίτσης με διάταγμα της χούντας.
Η απουσία Δικηγόρου από τη δική μας πλευρά ενέχει τον κίνδυνο να δικαστούμε ερήμην και στερεί από τα σχολεία μας το δικαίωμα να υπερασπιστούν την ιστορία τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον τους

Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ σε μια δημοκρατική κοινωνία (όπως θέλουμε να λεγόμαστε) κάποιοι που διορίστηκαν για να προασπίσουν και να προωθήσουν τα συμφέροντα της Ραλλείου να στερούν από τα σχολεία μας το δικαίωμά τους να υπερασπιστούν "το δίκιο τους" δικαστικά.

Άραγε γιατί φοβούνται κάποιοι τη Δίκη;

Αλλά η πραγματική μας μάχη αρχίζει τώρα !

Και η επίσημη ανακοίνωση του σχολείου μας :

Για τις 22 Νοεμβρίου 2011 αναβλήθηκε η δίκη της Σχολικής Επιτροπής του σχολείου μας με αντίδικο το Δήμο Πειραιά για τη διεκδίκηση του οικοπέδου απέναντι από την πλατεία Κοραή (εκεί που στεγαζόταν το σχολείο μας πριν το απομακρύνει με διάταγμα της χούντας το 1971 ο τότε δήμαρχος Σκυλίτσης) κατόπιν κοινού αιτήματος των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Διαβάστε τι γράφει σε μήνυμα η Γυδάκου Νότα :

Να το χρονικό της σημερινής μας διαμαρτυρίας :

Πρωί πήγαμε και ετοιμάσαμε όλα τα πανό, το σχολείο "έβραζε" από αγανακτισμένες μαθήτριες.
Στη συνέχεια ψηφίσαμε και σχεδόν όλο το σχολείο αποφάσισε να παραστεί στην διαμαρτυρία !
Ξεκινήσαμε, έξω από το σχολείο μας ήταν έξω οι καθηγητές ΄τες μας και οι γονείς μας, στηρίζοντας μας.
Στο δρόμο προς το δημαρχείο κρατούσαμε με καμάρι το πανό και φωνάζαμε συνθήματα.
" Η Ράλλειος ζει και με μια φωνή διεκδικεί "
" Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε "
Στη συνέχεια κλιμακώθηκε η ένταση και το από το Δημαρχείο δεν μπορούσε να μπει και να βγει κανείς. Εξαγριωμένες μαθήτριες ζητούσαν το αυτονόητο, αυτό που τους αξίζει . Διεκδικούσαμε το κτήριο μας, την περιουσία του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.
Όλες μία φωνή. Το κλίμα εκπληκτικό. Οι αυριανοί πολίτες! Που ήταν αυτοί που τους φωνάξαμε. Γιατί μας φοβούνται? ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ για διάλογο .
Δεν σταματάμε εδώ, είμαστε αποφασισμένες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: