Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Γυμναστές για τα γραφεία!

Η συνεχής υποβάθμιση των αθλητικών σχολείων, δημιουργεί έντονο προβληματισμό σε γονείς και μαθητές. Πέρα από την τελευταία απόφαση για την μεταφορά των παιδιών η οποία δεν καλύπτεται πια από το Υπουργείο, οι ελλείψεις και τα κενά είναι τεράστια. Πέρα από τις αδυναμίες, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να θεωρηθούν δικαιολογημένες, υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες που δύσκολα μπορούν να γίνουν κατανοητές.
Μία τέτοια αφορά στο αθλητικό σχολείο των Ιωαννίνων. Από την αρμόδια διεύθυνση έγινε πρόσληψη πέντε αναπληρωτών καθηγητών φυσικής αγωγής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι πέντε γυμναστές προσελήφθησαν για να καλύψουν ανάγκες σε σχολεία της περιοχής και ειδικότερα στο αθλητικό.
Όμως κανένας από τους πέντε δεν κατέληξε σε κάποιο σχολείο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και οι πέντε αναπληρωτές βρίσκονται στα γραφεία της τοπικής διεύθυνσης, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα και εύλογες απορίες. Πολύ περισσότερο δε όταν τα κενά και οι ανάγκες στην εκπαίδευση είναι τεράστια.
Η κατάσταση στα αθλητικά σχολεία είναι κάτι παραπάνω από τραγική.
Το διάστημα αυτό αφενός, οι μαθητές-αθλητές δεν έχουν προπονητική καθοδήγηση από επιλεγμένους καθηγητές φυσικής αγωγής και αφετέρου να πλήττεται καίρια ο θεσμός του αθλητικού σχολείου. Και στα Γιάννινα βέβαια προτιμάται οι γυμναστές, αναπληρωτές μάλιστα, να μένουν στα γραφεία!
Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί αφορά στη μεταφορά του μαθητικού δυναμικού με τα μισθωμένα λεωφορεία, όπως γινόταν κάθε χρόνο, που όμως φέτος σε πολλές πόλεις δεν έχει συμβεί. Αλλά ακόμη κι όπου βρέθηκε μια μεσοβέζικη λύση, όπου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έλυσε το ζήτημα συνάπτοντας η ίδια σύμβαση, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει από 1η Ιανουαρίου 2011. Κι αυτό διότι αφενός η σύμβαση λήγει στις 23/12/2010 κι αφετέρου, από το νέο ημερολογιακό έτος, οι Νομαρχίες παύουν να υφίστανται και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει αντίστοιχες αρμοδιότητες και με ποιον ακριβή τρόπο.
Βάσω Σκουλίκα EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: