Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Στραγγάλισε το παιδί της γιατί την ενοχλούσε στο παιχνίδι της στο Ιντερνετ

Φωτογραφία αρχείου
Μια μητέρα στραγγάλισε τον τρίχρονο γιο της στη Νότια Κορέα καθώς όπως έγινε γνωστό τα κλάματά του, την ενοχλούσαν την ώρα που έπαιζε διαδικτυακά παιχνίδια. Πρόκειται για ακόμη ένα συγκλονιστικό περιστατικό με εθισμένους στο διαδίκτυο που γνωστοποίησαν σήμερα οι νοτιοκορεάτικες αρχές.
Φωτογραφία αρχείου Υπενθυμίζεται ότι φέτος τον Μάιο ένας άνδρας είχε καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκισης, επειδή άφησε μαζί με τη γυναίκα του να πεθάνει από την πείνα το μωρό τους ηλικίας τριών μηνών, διότι ήταν πολύ απασχολημένοι με την ανατροφή του εικονικού μωρού τους στο Ιντερνετ.
Όσον αφορά στο σημερινό περιστατικό, όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, έπαιζε on line παιγνίδια επί δέκα ώρες κάθε μέρα και στραγγάλισε το παιδί της γιατί είχε ουρήσει στο πάτωμα και την ενοχλούσαν τα κλάματά του.
Η ίδια είπε ότι ήταν έξαλλη γιατί ήθελε να ξεκουραστεί λίγο μετά την πολύωρη "απασχόλησή της" στο διαδίκτυο.
Η αστυνομία την περιέγραψε ως "ναρκομανή" των on line παιγνιδιών και επισήμανε ότι έπαιζε χαρτιά και άλλα παιγνίδια ανατροφής εικονικών ζώων.
Σημειώνεται ότι η Νότια Κορέα είναι η χώρα με τους περισσότερους "εθισμένους" στο Ιντερνετ στον κόσμο. Μάλιστα η κυβέρνηση ανεβάζει σε δύο εκατομμύρια του "εθισμένους" στο Ιντερνετ και στα βιντεοπαιγνίδια, επί πληθυσμού 50 εκατομμυρίων, και έχει αναγγείλει ότι ξεκινά τον επόμενο χρόνο μία εκστρατεία κατά του εθισμού, η οποία θα περιλαμβάνει την παροχή λογισμικού που θα επιτρέπει στα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο να περιορίζουν τον χρόνο που περνούν στο Ιντερνετ. 
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: