Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Παραμένουν δωρεάν τα σχολικά βιβλία

Διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου ότι τα σχολικά βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν. Στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου διέψευσε τα σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο περί κατάργησης της δωρεάν διανομής διδακτικών βιβλίων στο έτερο νομοσχέδιο που εισηγήθηκε για την «Αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού, Εκπαιδευτικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων». Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε τα βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται στα παιδιά, κάθε χρόνο, δωρεάν.
Πιο συγκεκριμένα, η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι με τον νέο νόμο, που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, «διαλύονται» επτά υπάρχουσες δομές του Υπουργείου Παιδείας και δημιουργούνται δύο νέοι οργανισμοί, εκ των οποίων ο ένας αφορά το παιδαγωγικό έργο του υπουργείου και ο δεύτερος υποστηρίζει το υπουργείο στο ψηφιακό και εκδοτικό του έργο.
«Δηλαδή έχουμε έναν οργανισμό, ο οποίος ασχολείται με το εκπαιδευτικό υλικό και το ψηφιακό και το έντυπο και φυσικά δίνει τα βιβλία σε όλα τα παιδιά, κάθε χρόνο, δωρεάν, με τον ίδιο τρόπο», σημείωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.
Για το σχέδιο νόμου αναφορικά με τα πειραματικά σχολεία που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «με τον νέο νόμο δημιουργούνται πρότυπα και πειραματικά σχολεία σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, τα οποία συνδέονται με τα πανεπιστήμια». Η κυρία Διαμαντοπούλου διευκρίνισε ότι «στόχος είναι να είναι εργαστήρια πειραματικών εκπαιδευτικών μεθόδων και "κυψέλες" αριστείας, που έχει ανάγκη η χώρα μας».

Υπ. Παιδείας: ανυπόστατα τα δημοσιεύματα

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα δημοσιεύματα στον Τύπο για την κατάργηση των δωρεάν σχολικών βιβλίων και αναφέρει ότι «τα σχολικά βιβλία διανέμονταν και θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν, όπως και η εκδοτική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται με την ευθύνη του Δημοσίου. Ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) εντάσσεται, πλέον, στο νέο φορέα που θα συσταθεί και θα υποστηρίζει τη σύγχρονη πολιτική για το εκπαιδευτικό υλικό – ψηφιακό και έντυπο».
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: