Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010 
Συνάντηση εργασίας του Προεδρείου
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
στο Υπουρείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Συνάντηση εργασίας είχε το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αρμόδια για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων στο εξωτερικό, κ. Φώφη Γεννηματά. Επικεφαλής του Προεδρείου του ΠΣΗΕ ήταν ο Πρόεδρος κ. Χρυσόστομος Δήμου, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Τύπου κ. Σπύρο Κωσταδήμα και την Ταμία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δήμητρα Πέτσα.
Το Προεδρείο της ΠΣΗΕ έγινε δεκτό από την κ. Γεννηματά, η οποία και τους ενημέρωσε για την πολιτική του Υπουργείου σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων στο Εξωτερικό καθώς και το νέο πρόγραμμα ελληνομάθειας που θέλει το Υπουργείο να εφαρμόσει για τα ελληνόπουλα του εξωτερικού. Ο κ. Δήμου, αφού συνεχάρη την Υπουργό για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, την ευχαρίστησε για την υποδοχή και ενημέρωση που έγινε στο Προεδρείο του ΠΣΗΕ.
Το Προεδρείο είχε συνάντηση επίσης με τον κ. Παναγιώτη Γεωργίου, συνεργάτη της κ. Υπουργού, και την κ. Κατερίνα Βαρελά, στέλεχος της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών και διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Ο.Δ.Ε.), από τους οποίους ενημερώθηκαν διεξοδικά για την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων εξωτερικού και κυρίως την εκπαίδευση της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία και πήραν τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο έχει στείλει στην Αλβανία τον απαραίτητο αριθμό δασκάλων καθώς και τα σχετικά σχολικά εγχειρίδια.
Τέλος το Προεδρείο συναντήθηκε με τον κ. Γιάννο Μητσό, Σύμβουλο της Υπουργού για τα προγράμματα του Υπουργείου που αφορούν την ελληνομάθεια των Ελληνοπαίδων του Εξωτερικού καθώς και τα προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Το Υπουργείο θα εξετάσει εάν υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν, στα νέα προγράμματα «Ελληνομάθειας» του Υπουργείου, προγράμματα του ΠΣΗΕ που αφορούν την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας από Ηπειρωτόπουλα του Εξωτερικού,
Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού 


ΠΣΗΕ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, Oberstr. 117, 51149 Köln / Germany, E-Mail: www.world-epirotes.org
Tel.: +49 (0) 2203/ 1 43 57, Fax: +49 (0) 3222 375 195 begin_of_the_skype_highlighting              +49 (0) 3222 375 195      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              +49 (0) 3222 375 195      end_of_the_skype_highlighting 6, Mobile: +49(0)171-5374527,
www.world-epirotes.org
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: