Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Διάλυση φιέστας Διαμαντοπούλου στην Αλεξανδρούπολη ΒΙΝΤΕΟ!!!

Τη Δευτέρα στις 20/12/2010 Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ.Κελεσίδης  (Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης) και η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίαζαν από κοινού (μαζί με πανεπιστημιακά και δημοσιογραφικά εξαπτέρυγά τους) βιβλίο μελέτη του πρώτου για την αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης. Ηταν άλλη μια φιέστα της κυρίαρχης ιδεολογίας που θέλει να ενδύσει με επιστημονικό χαρακτήρα τα ιδεολογήματα περί ανάγκης και χρησιμότητας του Καλλικράτη και την εισαγωγή του στην εκπαίδευση. Καθόλου τυχαία δεν είναι η σχέση του θέματος του βιβλίου (Διοικητική αναδιοργάνωση στην εκπαίδευση) με όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για καταργήσεις και συμπτύξεις σχολικών μονάδων.
Τους χαλάσαμε τη φιέστα! Δεκάδες εκπαιδευτικοί (μόνιμοι, αναπληρωτές πληρωμένοι, απλήρωτοι, πλήρους ή περιορισμένου ωραρίου) φοιτητές και άλλοι εργαζόμενοι μπήκαμε στο χώρο της εκδήλωσης και  προχωρήσαμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων, τους μαζικούς διορισμούς, την παιδεία των αναγκών της κοινωνίας και την ανατροπή της πολιτικής μνημονίου και Καλλικράτη. Η υπουργός αποχώρησε - φυγαδεύτηκε (στο τέλος του βίντεο) ενώ σε συνάντηση αμέσως μετά που μας ζήτησε (παραβρεθήκαμε οι εκλεγμένοι στα ΔΣ των συλλόγων Π.Ε Ξάνθης και Ροδόπης (Ταμπάκης Θεολόγος και Μακρυγιάννης Στέφανος αντίστοιχα) και συνάδελφοι αναπληρωτές) αρνήθηκε να δεσμευτεί για την πληρωμή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών μέσω  ΕΣΠΑ που παραμένουν απλήρωτοι. Αρνήθηκε να δεσμευτεί επίσης για διορισμούς εκπαιδευτικών. Μετά από τις μη απαντήσεις της Υπουργού δηλώσαμε πως δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση και αποχωρήσαμε. 
Την παράσταση διαμαρτυρίας - διάλυση της φιέστας μέσα στο χώρο της εκδήλωσης διοργάνωσαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε  Θράκης και η ΕΑΑΚ του ΔΠΘ. Εξω από την εκδήλωση βρέθηκαν και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που όμως δεν "τόλμησαν" να μπουν μέσα για να συμμετάσχουν στην αποδόμηση της κυβερνητικής φιέστας.  Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πλέον δεν αρκεί η διαμαρτυρία - χρειάζονται κινήσεις ανατροπής και ακύρωσης των κυβερνητικών σχεδιασμών. Αντίθετα ο ΣΥΝ επιχείρησε να "καπελώσει" τους αναπληρωτές ανοίγοντας κομματικό πανό πλάι - πίσω τους.
Μέσα στο χώρο και στο ρόλο του χειροκροτητή  βρέθηκε το σύνολο σχεδόν της ΠΑΣΚ και σημαντικό μέρος της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών όλης της θράκης που ακόμα και όταν οι απλήρωτοι συνάδελφοί τους απαιτούσαν με συνθήματα τα δεδουλευμένα τους κοίταζαν αδιάφορα έως και ....ενοχλημένα! Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος τους : του υποστηρικτή της εκάστοτε κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: