Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Το Υπουργείο κλείνει τα αθλητικά σχολεία


sxoleio_24.06.08
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με αφορμή εγκύκλιο που θέτει αριθμητικά όρια και σταματά τη λειτουργία όσων τμημάτων αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών
Για αποφάσεις εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας που αντί να λύνουν, δημιουργούν προβλήματα σε καθηγητές, γονείς και μαθητές κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Παναγιώτης Λαζοκίτσιος, με αφορμή την νέα εγκύκλιο που εξέδωσε με θέμα «Προϋποθέσεις λειτουργίας αθλητικών σχολείων Τ.Α.Δ-Ε.Τ.Α.Δ σχολικού έτους 2010-2011».
Ο κ. Λαζοκίτσιος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την εγκύκλιο αυτή «απαράδεκτη» και «αντιπαιδαγωγική», τονίζοντας ότι τρεις μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το υπουργείο θέτει αριθμητικό όριο που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ικανοποιείται σε αρκετά τμήματα των σχολείων αυτών, με παγκόσμιες διακρίσεις μάλιστα στα αθλήματα, και καλεί τους μαθητές είτε να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε τμήματα γενικής παιδείας στο ίδιο σχολείο είτε να μετεγγραφούν σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο επιθυμούν.
Εκτός όμως από το νέο πρόβλημα που δημιουργείται, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, αναφέρετε και σε ένα ακόμα που ταλανίζει τους μαθητές των αθλητικών σχολείων και έχει να κάνει με τη μεταφορά τους.
Όπως επισημαίνει λοιπόν, το Υπουργείο που με προηγούμενο έγγραφό του σταματά την δωρεά μεταφορά των μαθητών από και προς τους χώρους άθλησης, με την παραπάνω εγκύκλιό του αναφέρει ότι: «τα τμήματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών παύουν να λειτουργούν άμεσα».
«Το σύνθημα του Υπουργείου παιδείας "πρώτα ο μαθητής„ μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκλαμβάνεται πλέον», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο κ. Λαζοκίτσιος.
Εκδήλωση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης
Εντωμεταξύ εκδήλωση - συζήτηση για τα προβλήματα στη δημοσία εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στα Λιθαρίτσια στις 7 το απόγευμα
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: