Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο Κ. Συνολάκης είναι ο νέος Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών

Κ. Συνολάκης
Η περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών αλλά και του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης είναι ο στόχος του νέου του διευθυντή, καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστα Συνολάκη σύμφωνα με δήλωση του ίδιου στο enet.
Συγκεκριμένα, ο κ. Συνολάκης ο οποίος αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σημειώνει:
"Η εκλογή μου σαν Πρόεδρος-Διευθυντής του ΕΛΚΕΘΕ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, πολλώ δε μάλλον όταν η αξιολόγηση έγινε με πρωτόγνωρη για την Ελλάδα διαδικασία από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ). Η προεδρία του ΕΛΚΕΘΕ είναι μια μεγάλη πρόκληση, ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σκοπός μου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ΕΛΚΕΘΕ και του ΙΘΑΒΙΚ ούτως ώστε να πρωτοστατήσουν στην επιστημονική, οικολογική και οικονομική ανάπτυξη της νέας Ελλάδας.
Γνωρίζουμε ελάχιστα για την βιοποικιλότητα των θαλασσών μας και ακόμη λιγότερα για το τι βρίσκεται κάτω από τους βυθούς μας, ενώ  πολλές παραλίες μας είναι σε απελπιστική κατάσταση. Θα είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης, και ευχαριστώ το Πολυτεχνείο Κρήτης και τα Χανιά, που με προσέλκυσαν πίσω στην Ιθάκη και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία υπηρεσίας της παγκόσμιας επιστήμης"
enet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: