Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Οι γερμανοί μαθητές ανέβασαν λίγο τις επιδόσεις τους

Υπάρχει πάντα η ελπίδα καλυτέρευσης
Δέκα χρόνια μετά την πρώτη  μεγάλη έρευνα του ΠΙΖΑ, οι γερμανοί μαθητές συγκρινόμενοι  σήμερα με εκείνα τα αποτελέσματα δείχνουν μια μικρή καλυτέρευση. Προπάντων στα Μαθηματικά και στα μαθήματα Φυσικών επιστημών η καλυτέρευση είναι αισθητή.  Την ερχόμενη Τρίτη θα δημοσιευτούν τα αναλυτικά αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας. Σύμφωνα με το περιοδικό FOCUS, το οποίο προαναγγέλλει ορισμένα από τα ευρήματα της έρευνας, οι ερευνητές της συγκεκριμένης ερευνητικής ομάδας  ΠΙΖΑ, στη νέα αυτή παγκόσμια έρευνα εξακριβώνουν σημαντική πρόοδο σε σύγκριση με την προ δεκαετίας διενεργηθείσα (2000)  σχετική έρευνα. Σύμφωνα με εκείνη την έρευνα οι Γερμανοί είχαν παρουσιάσει πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: