Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Δύσκολα χρόνια για τους ηγέτες της εκπαιδευτικής πολιτικής

Μετά τα αποτελέσματα της έρευνας της  ΠΙΖΑ
Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας (η προηγούμενη είχε διενεργηθεί πριν δέκα χρόνια) ανέδειξε για ακόμα μια φορά  τις αδυναμίες του γερμανικού σχολικού συστήματος. Οι Υπουργοί Παιδείας βρίσκονται τώρα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, αλλά περισσότερο φοβούνται το κόκκινο μολύβι (μεγάλες περικοπές) του Υπουργού Οικονομιοκών. Χωρίς λεφτά δεν μπορεί να γίνει μεταρρύθμιση. Η Γερμανία μπορεί τώρα σε αυτή την έρευνα να έφερε καλύτερα αποτελέσματα από την προηγούμενη έρευνα που την κατέταξε στις τελευταίες θέσεις, δεν έφτασε όμως στο σημείο για να υπηρεηφανεύεται για τα αποτελέσματα του σχολικού της συστήματος. "Ανεβήκαμε από τη Β΄ Εθνική στην Α΄ κατηγορία, αλλά η Γερμανία βρίσκεται αρκετά για να μην πούμε πολύ μακριά από το τσάμπιονς Λιγκ, παρόλο που έχουμε πολλά ταλέντα στον πάγκο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΟΟΣΑ Heino von Mayer κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων χτες στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: