Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα για την Παιδεία

Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (στο σκίτσο) αναμένεται να μιλήσει για αρκετή ώρα στο σημερινό τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο του 2010 παρά το γεγονός ότι η Παιδεία δεν συγκαταλέγεται στους «πονοκεφάλους» της κυβέρνησης. Κατά βάση η Αννα φέρνει προς συζήτηση δύο προτάσεις. Η πρώτη είναι η κατάργηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας, του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και η συγχώνευσή τους σε έναν φορέα.
Η δεύτερη είναι η αναμόρφωση των πειραματικών και προτύπων σχολείων σε «κυψέλες αριστείας» και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα καθιερωθούν εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα πειραματικά γυμνάσια. Αυτή η συγκεκριμένη αλλαγή θεωρείται κομβική για την παροχή ευκαιριών πληρέστερης μόρφωσης σε καλούς μαθητές του Γυμνασίου (προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού).

Δεν υπάρχουν σχόλια: