Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Τα Άπαντα του Κώστα Καρυωτάκη σε δωρεάν e-book σε PDF

Το e-book έχει ανέβει στο Scribd και, εκτός αν παραλείπω κάτι, δεν παραβιάζονται κάποια πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, τα πνευματικά δικαιώματα ισχύουν μέχρι 70 χρόνια μετά το θάνατο του συγγραφέα (post mortem auctoris) και ο Καρυωτάκης αυτοκτόνησε το 1928. Επίσης, δε φαίνεται το e-book να προέρχεται από κάποια έκδοση όπου να υπάρχει επιμελητής, άρα να υπάρχουν τέτοιου είδους πνευματικά δικαιώματα.
Μπορείτε να βρείτε το e-book σε μορφή PDF στο Scribd. Για να το κατεβάσετε (download), πρέπει να εγγραφείτε στο site (δωρεάν) ή να κάνετε sign in μέσω Facebook. Πέρα από κατέβασμα σε PDF, υπάρχει η δυνατότητα για κατέβασμα και σε TXT, που όμως για το συγκεκριμένο αρχείο δε λειτουργεί καλά, καθώς είναι PDF εικόνας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής του αρχείου με e-mail σε iPad, Kindle και μια σειρά κινητά και tablet PC (δείτε επιλογή mobile, παραδίπλα στο download).
Το e-book περιλαμβάνει τα ποιήματα, τα πεζά και τις μεταφράσεις του Καρυωτάκη. Για πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Καρυωτάκη μπορείτε να ξεκινήσετε από το σχετικό λήμμα της Βικιπαίδεια.

http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/2010/12/apanta-kostas-karyotakis-e-book-free.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: