Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Yπουργείο Παιδείας Προετοιμάζει ριζική αναμόρφωση των πειραματικών σχολείων με σχέδιο νόμου

Τα νέα πειραµατικά θα οργανώνουν και οµίλους µαθηµάτων
µαζί µε δηµόσια σχολεία των περιοχών τους
Πλήρη αναμόρφωση του θεσμού των πειραματικών σχολείων που είχαν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια εισηγείται η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, με σκοπό να ξαναγίνουν κέντρα αριστείας.Επίσης, όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», με σχέδιο νόµου που προετοιµάζει αυτές τις ηµέρες το υπουργείο Παιδείας προβλέπεται: η σύνδεση όλων των πειραµατικών σχολείων µε τα πανεπιστήµια, η δηµιουργία τροποποιηµένων προγραµµάτων σπουδών ώστε να υλοποιούνται καινοτοµίες, η ένταξη στον θεσµό και πρωτοβάθµιων σχολείων (των 28 ολοήµερων πειραµατικών δηµοτικών που πρωτολειτούργησαν φέτος), η ίδρυση νέων πειραµατικών σε περιοχές όπου λειτουργούν πανεπιστηµιακές σχολές, η δηµιουργία πειραµατικών και στην επαγγελµατική εκπαίδευση και η σύνδεσή τους µε τα ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: