Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Πέντε χρόνια ζωής στον ΑΡΗ!!!

Από το KAPISTRI
 Κανείς δεν το πίστευε να κρατήσει τόσο πολύ!
΄Οταν το 2004  εκτοξεύτηκαν από τη ΝΑΣΑ οι δύο ανιχνευτές, Spirit kai Oppurtunity, με αποστολή τον πλανήτη  ΑΡΗ   και "πάτησαν"ομαλά στο έδαφός του, κανείς δεν πίστευε ότι αυτή η αποστολή θα είχε ζωή μεγαλύτερη των έξι μηνών. Κι όμως όλοι διαψεύσθηκαν, αφού έκλεισαν αισίως μια πενταετία κι έστειλαν στη γη πάνω από 100.000 φωτογραφίες, υψηλής ανάλυσης μάλιστα.  Αποστολή των ανιχνευτών ήταν η αναζήτηση νερού στον κόκκινο πλανήτη. Πάντως το ντοκιμαντέρ που  προβλήθηεκε αυτή την εβδομάδα από τον  τηλεοπτικό σταθμό Ν24 ήταν καταπλητκικό. Ενθουσίασε κι κείνους που δεν πιστεύουν σε ... τεχνολογικά θαύματα.

Υποδομές και διδακτικό προσωπικό τρώνε την αρχιτεκτονική

Γράφει ο: Αλέξανδρος Θεμελής        Από το: KAPISTRI
Δεν θα βρίσκεται στο φετινό μηχανογραφικό, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμπεριληφθεί ούτε του χρόνου.
Πανέτοιμο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιμένει ο Πρύτανης
Όνειρο θα παραμείνει, τουλάχιστον για φέτος, η λειτουργία της αρχιτεκτονικής σχολής στα Γιάννινα, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προσανατολίζεται στο να μην εντάξει το νέο τμήμα στις υπό επιλογή σχολές του μηχανογραφικού δελτίου. Αιτία, όπως λέει η Κυβέρνηση, είναι η απουσία των κατάλληλων κτιριακών υποδομών αλλά και η έλλειψη διδακτικού προσωπικού, δύο προϋποθέσεις που ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωάννης Γεροθανάσης με δηλώσεις του, θεωρεί ότι πληρούνται, επαναλαμβάνοντας ότι το πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να δεχτεί από φέτος φοιτητές για τη σχολή της αρχιτεκτονικής.
 Ούτε του χρόνου η αρχιτεκτονική
Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν πως αναμένονται για λίγες ημέρες ακόμη οι προτάσεις των ιδρυμάτων και, εάν δεν είναι επαρκείς οι υποδομές τους, τα τμήματα αυτά δεν θα λειτουργήσουν.
Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε η αρχιτεκτονική σχολή στα Γιάννινα δε θα συμπεριληφθεί ούτε του χρόνου στο μηχανογραφικό δελτίο, αφού ο ίδιος ο Πρύτανης, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της αρχιτεκτονικής σχολής τον περασμένο Οκτώβριο, είχε παραδεχτεί ότι το κτίριο που θα στεγάσει το νέο τμήμα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.
Στην ίδια συνέντευξη όμως ο κ. Γεροθανάσης είχε τονίσει ότι επιδίωξη του Πανεπιστημίου θα είναι η λειτουργία της αρχιτεκτονικής σχολής να ξεκινήσει άμεσα, αφού, όπως είπε, η πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων είναι η μεγαλύτερη σε έκταση που υπάρχει στην Ελλάδα και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που θα προκληθούν από την ύπαρξη μιας ακόμα σχολής στο χώρο της, με τις υπάρχουσες κτιριακές δομές της.
Το Υπουργείο όμως δε φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη αυτή και ουσιαστικά ζητά να υπάρχουν ήδη οι κτιριακές υποδομές έτοιμες πριν ανάψει το πράσινο φως για τη λειτουργία της αρχιτεκτονικής.

Πού να παρκάρει η Ελληνική Οικονομία;

Από το KAPISTRI 
 ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ