Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Δεν ντρέπεστε;Γελάτε κύριοι της Ν.Δημοκρατίας;

Από το KAPISTRI 
Είναι να μην τα πάρεις στο κρανίο με τα χαχανίσματα;
Τα πήρε στο κρανίο πριν από λίγο στη βουλή ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας  από το βήμα και βλέποντας τους βουλευτές της Ν.Δ. να .. μην παίρνουν στα σοβαρά την τρομερά σοβαρή κατάσταση της Ελλάδας. Γελάτε; Δεν ντρέπεστε! ... τους είπε σε ψηλό τόνο. 
Στην προ ημερεσίας διάταξης  συζήτηση σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από αίτημα του κ. Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι βουλευτές της Ν.Δ. άρχισαν να χαχανίζουν, όταν ήρθε το σημείο που αναφέρθηκε στα χρήματα. "Δεν... ντρέπεστε! Γελάτε; Ναι, υπήρχαν λεφτά. Πού πήγαν; "
Κανείς από τους Έλληνες δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του πρωθυπουργού, ιδιαίτερα στο Νταβός, όπου τον πήραν "σβάρνα" οι άλλοι Ευρωπαίοι και μιλούσαν για διαφερετικά DNA και άλλες  "δικές" τους διαπιστώσεις. Όλα αυτά βέβαια σε σοβαρό ύφος. Ύστερα έχεις και τους βουλευτές να χαχανίζουν! Πλάκα κάνουν; Δεν κατάλαβαν ακόμα σε πόσο δεινή οικονομική θέση βρίσκεται η Ελλάδα; Και λίγα τους είπε ο Παπανδρέου!

Ημερίδα για την Ανακύκλωση στα Γιάννινα

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ανακύκλωση στα Γιάννινα

Το Κέντρο Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης Κόνιτσας σε συνεργασία με τα σχολεία του Συγκροτήματος της Ακαδημίας, σας προσκαλούν στην ημερίδα για την προώθηση της Ανακύκλωσης στην πόλη των Ιωαννίνων με θέμα: "Η ανακύκλωση .. πάει σχολείο". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο 3 Φεβρουαρίου 2010 & ώρα 5:30 μ.μ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ακαδημίας στα Ιωάννινα. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κος Κατσίκης Απόστολος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η ημερίδα ανήκει στον ευρύτερο κύκλο δραστηριοτήτων για το δίκτυο ΚΠΕ Κόνιτσας - Δήμος Ιωαννιτών- Σχολεία - ΚΔΑΥ για την ανακύκλωση.

Καταργούνται τρία τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου!

Από το:  KAPISTRI

Κίνδυνος  να μη συμπεριληφθούν στα μηχανογραφικά και τρεις σχολές ΤΕΙ Ηπείρου
Η καθυστέρηση ίδρυσης της Αρχιτεκτονικής Σχολής  φέρνει πίσω την  ίδρυση του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα (παρά τις επιμονές του Πρύτανη, που αναφέρουμε σε άλλο άρθρο) και παρουσιάζονται κι άλλα προβλήματα λειτουργίας Σχολών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Εκτός από την αρχιτεκτονική σχολή, η αναβολή της λειτουργίας της οποίας, θα φέρει πίσω και την ίδρυση του πολυτεχνείου στα Γιάννινα, το ίδιο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν και τρία τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου. Πρόκειται για τα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων, Ηλεκτρονικής και Οπτικής Οπτομετρίας, με δύο απ' αυτά να πρόκειται να λειτουργήσουν στην Άρτα και το άλλο στην Ηγουμενίτσα. Ο λόγος για τον οποίο τα τμήματα αυτά δε θα συμπεριληφθούν στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο, είναι ο ίδιος. Η απουσία δηλαδή των κτιρίων που θα τα στεγάσουν.

Αύριο Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010 η επανεκλογή του κ. Παπούλια!


Την ανανέωση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, για άλλα πέντε χρόνια, (υπερ)ψηφίζουν το πρωί της Τετάρτης τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Η ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί. Ο κ. Παπούλιας αναμένεται να επανεκλεγεί Πρόεδρος με 266 ψήφους, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία.
Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προτείνει την ανανέωση της θητείας του κ. Παπούλια στηρίζουν η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ενώ «παρόντες» θα ψηφίσουν -για συμβολικούς λόγους- οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ορκωμοσία του θα γίνει στα μέσα Μαρτίου.
Ο Ηπειρώτης πολιτικός, που διετέλεσε επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερικών, εκλέχθηκε έκτος Πρόεδρος της μεταπολιτευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας στις 8 Φεβρουαρίου του 2005, με ψήφους-ρεκόρ (279).
Είναι ο τρίτος Πρόεδρος, μετά τους Κ.Καραμανλή και Κ.Στεφανόπουλο, που ανανεώνει τη θητεία του.

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

AΑΠ¨Ο ΤΟ: KAPISTRI  
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ,  ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ
Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ
ΣΤΑΔΙΟ  ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/2/2010
   Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική  οργάνωση των  Ηπειρωτών που έχει στην δύναμή της  400 οργανώσεις που εκπροσωπούν 600.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, διοργανώνει την ετήσια καθιερωμένη πανηγυρική  πολιτιστική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ»  την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 10.30  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.
    Η εκδήλωση την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και η πολιτική ηγεσία του τόπου με την ηπειρωτική Α’ βάθμια  και Β’ βάθμια  αυτοδιοίκηση, φέτος είναι αφιερωμένη στην Ηπειρωτική Στέγη.
    Εκατό περίπου χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την χώρα συμμετέχουν στην εκδήλωση και αποτελούνται κυρίως από νέους και παιδιά, Hπειρωτόπουλα, μαζί με σολίστες της Ηπειρωτικής παραδοσιακής μουσικής, που θα συνοδεύσουν κορυφαίοι Ηπειρώτες τραγουδιστές και παρουσιάζουν ένα τρίωρο υπερθέαμα, που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
    Αναμένεται  η προσέλευση των συμπατριωτών μας  και φίλων της Ηπείρου να ξεπεράσει  κάθε προηγούμενο κατακλύζοντας  για άλλη μια φορά τις κερκίδες του Σταδίου.
    Με  την ευκαιρία της εκδήλωσης θα επιβραβευθούν ηπειρωτικοί φορείς και πρόσωπα για την προσφορά τους.
    Το  πρόγραμμα θα παρουσιάσουν  οι Δημοσιογράφοι Γιώργος Αμυράς και Μαρίνα Τζόκα.
    Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
    Το  Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ