Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Ο Κάρολος Παπούλιας επανεκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Από το KAPISTRI
Η Βουλή των Ελλήνων ανανέωσε τη θητεία του Προέδρου Κάρολου ΠΑΠΟΥΛΙΑ 
 
φωτο: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
Ο Κάρολος Παπούλιας θα είναι ξανά  στο ύπατο αξίωμα της χώρας. Επανεκλέγη σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων  με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων. Θα ορκιστεί ενώπιον της Ολομελείας την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010. Υπερψηφίστηκε, όπως αναμένονταν, από σύσσωμες τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ενώ 32 βουλευτές των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών». Απουσίασαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Σοφία Καλαντίδου.
Ο κ.Κάρολος Παπούλιας καταλαμβάνει την ένατη προεδρική θητεία από τη μεταπολίτευση, είναι ο τρίτος πρόεδρος που επανεκλέγεται σε δεύτερη θητεία, ενώ κατέχει ο ίδιος το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 με 279 ψήφους. Η πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε στις 11 το πρωί με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.