Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Επιβάλλεται το πολιτικό ισλάμ

Από το KAPISTRI 
Επιβάλλεται το πολιτικό ισλάμ
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη* 
από την εφημερίδα: Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
 Ενώ οι διάφοροι διαμεσολαβητές, προεξάρχοντος του Ρωμαίου ανθύπατου στη Λευκωσία Πίτερ Μίλετ, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα παραμονών του δημοψηφίσματος του 2004,υπάρχουν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στην Άγκυρα που πιθανόν να ανατρέπουν τον ιστορικό συμβιβασμό που ίσχυε ως τώρα ανάμεσα στο πολιτικό Ισλάμ του Ταγίπ Ερντογάν και το στρατογραφειoκρατικό κεμαλικό κατεστημένο. Δύο σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα αυτές τις μέρες, δείχνουν πως το πολιτικό Ισλάμ είναι αποφασισμένο να επιβάλει την πρωτοκαθεδρία του. Βεβαίως η πορεία αυτή είχε αρχίσει προ πολλού, αλλά μέχρι τώρα το ισλαμικό Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης-ΑΚΡ,προσπαθούσε να σεβαστεί κάποιες ισορροπίες.
Με ένα νομοσχέδιο όμως που πέρασε αιφνιδιαστικά στη Βουλή προβλέπει για πρώτη φορά ότι οι στρατιωτικοί που κατηγορούνται για απόπειρες ανατροπής της Κυβέρνησης θα δικάζονται από ποινικά και αστικά δικαστήρια και όχι από στρατοδικεία. Αν και ο νόμος χρειάζεται ακόμη την υπογραφή του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, το τόλμημα του Ερντογάν είναι πρωτοφανές για τα τουρκικά πολιτικά δεδομένα. Ακόμη και αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, σημασία έχει πως είναι η πρώτη φορά που η πολιτική εξουσία προκαλεί ανοικτά το στρατιωτικό κατεστημένο.

Γ. Παπανδρέου: «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι»

Γ. Παπανδρέου: «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι»
Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια αφορά μόνο τους νόμιμους μετανάστες, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, έπειτα από αίτημα του ΛΑ.Ο.Σ. Πρόσθεσε πως με το νομοσχέδιο βάζουμε τάξη στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, μπαίνει τέλος στην αδιαφάνεια στην απονομή ιθαγένειας, η οποί, όπως είπε, είχε καταλήξει να είναι ρουσφετολογικό προνόμιο και μέσο εκμετάλλευσης. Εδώ ανέφερε τρεις περιπτώσεις, οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με τη νομιμότητα, παρά με την εκμετάλλευση των υποψήφιων Ελλήνων.  «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Ακόμη, έκανε λόγο για φαντάσματα επερχόμενης αλλοίωσης του έθνους και πρόσθεσε πως ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο «σκόπιμης παραπληροφόρησης». Σε υψηλούς τόνους αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. 

Στην κορυφαία εκδήλωση των Ηπειρωτών ο Κάρολος Παπούλιας

Στην κορυφαία εκδήλωση των Ηπειρωτών 
ο Κάρολος Παπούλιας  
Από το KAPISTRI
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,γιορτάστηκε και φέτος η κοπή της πίτας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας . Στο κατάμεστο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ,ο Κάρολος Παπούλιας, έγινε θερμά δεκτός από εκατοντάδες συμπατριώτες του, που εκπροσωπούνται στην κορυφαία οργάνωση των απόδημων Ηπέιρωτών. Εκατό περίπου χορευτικά συγκροτήματα από όλη τη χώρα καθώς και κορυφαίοι Ηπειρώτες τραγουδιστές , παρουσίασαν ένα τρίωρο πολιτιστικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς της Ηπείρου.Με ένα θερμό χειροκρότημα εκατοντάδες συμπατριώτες του Κάρολου Παπούλια, υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ,όχι μόνον ως τον πρώτο πολίτη της χώρας αλλά και ως Ηπειρώτη πολιτικό, που τιμά το αξίωμα.Σε ανηγυρική ατμόσφαιρα, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η μεγαλύτερη οργάνωση των απόδημων Ηπειρωτών, γιόρτασε όπως κάθε χρόνο την κοπή της πίτας της, παρουσία τοτυ Προέδρου αλλά και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές της Ηπείρου,η Περιφερειάρχης κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία εκπρόσωπησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε από τον γενικό γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Παναγιώτη Τραγάκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Βούρος.