Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΡΟΗ

Ένα θέμα που πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά

 
Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες έρευνες για τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων. Μια από αυτές που έγινε πρόσφατα από τον κ. Χρήστο Κάτσικα και δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2010 αναφέρει ότι «Αιώνιος» είναι ένας στους δύο φοιτητές. Επίσης εγκαταλείπουν τα πανεπιστήμια 7.000 σπουδαστές κάθε χρόνο. Ουσιαστικά περίπου το 17% όσων πετυχαίνουν την εισαγωγή τους κάθε χρόνο στα ΑΕΙ δεν αποφοιτούν ποτέ.
Καθόλου καλύτερα, βέβαια, δεν είναι τα πράγματα στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ). Εδώ οι αναλογίες είναι εκρηκτικές. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝIΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 Συνεργασία υπεύθυνου τύπου του ΠΣΗΕ με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Συνεργασία με την Υπεύθυνη του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Παιδείας–Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Ζέτα Ασίκογλου- Λέκκα είχε ο Υπεύθυνος Τύπου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Σπύρος Κωσταδήμας. Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η η προετοιμασία της διοργάνωσης του Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας για Νέους Απόδημους Ηπειρώτες, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος κατά το μήνα Ιούλιο στα Γιάννενα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.) ανακοινώνει ότι για το έτος 2010 οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι η 11η και η 12η Μαΐου 2010.
Οι εξετάσεις διεξάγονται σε τέσσερα επίπεδα: Α, Β, Γ και Δ (τα οποία αντιστοιχούν στα επίπεδα Α2, Β1, Β2 και C1 του Συμβουλίου της Ευρώπης). Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες για κάθε επίπεδο είναι οι εξής: