Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

«2010 – έτος γερμανικής γλώσσας»

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
Το 2010 έχει ανακηρυχθεί από το Ινστιτούτο Γκέτε και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών «Έτος γερμανικής γλώσσας». Στόχος: η εντατικοποίηση των προσπαθειών προώθησης της γερμανικής γλώσσας παγκόσμια.
Στη Γερμανία υπάρχουν μια σειρά θεσμοί που προωθούν τη λογοτεχνία στο εξωτερικό.  Ο γνωστότερος θεσμός διάδοσης της γερμανικής γλώσσας και προώθησης της γερμανικής λογοτεχνίας είναι το Ινστιτούτο Γκέτε. Ένας θεσμός που έχει επιχορηγήσει 5.000 τίτλους από τη λογοτεχνία, το θέατρο, την παιδική

Η Μάχη της Κρήτης στα αυστραλιανά σχολεία

Από το KAPISTRI
 Η Μάχη της Κρήτης θα διδαχθεί στα σχολεία της Αυστραλίας μέσα από το νέο βιβλίο της ομογενούς δημοσιογράφου, Στέλλας Τζομπανάκη. Δικό μας παιδί η Στέλλα, αφού ξεκίνησε την καριέρα της από την αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου».
Το βιβλίο της Στέλλας Τζομπανάκη φέρει τον τίτλο «Creforce» και απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες. Είναι γραμμένο όπως