Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή

Εκδήλωση για τον μεγάλο έλληνα μαθηματικό 
Από το KAPISTRI
Εκδήλωση για τον μεγάλο έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή διοργανώνεται στις 4 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στο Μόναχο. Mε αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατό του, τελέστηκε αρχές Φεβρουαρίου επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του στο Μόναχο, όπου αναπαύονται η σύζυγός του Ευφροσύνη και ο υιός του Στέφανος.Στην επιμνημόσυνη δέηση, που τέλεσε ο αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, κ.

Γερμανία:«θα είναι πολιτική η στήριξη»

 Όλοι οι Γερμανοί φοβούνται μη ζητήσουμε χρήματα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε για παροχή πολιτικής στήριξης στην Ελλάδα, αποφεύγοντας εσκεμμένα την οποιαδήποτε αναφορά σε οικονομική βοήθεια. Πιο σαφής, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωνε ότι η χώρα του δεν προτίθεται να δώσει «ούτε λεπτό του ευρώ».

Αποσταθεροποιεί η Ελλάδα την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.); ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Γράφει ο αναγνώστης  και φίλος μας 
Δρ. Θανάσης Αθανασίου, οικονομολόγος

Η χρεοκοπία, η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας στο φόντο της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ανέδειξε με δραματικό τρόπο τις παθογένειες του κοινωνικοοικονομικού μοντέλου που οικοδομήθηκε στη χώρα ύστερα από τη μεταπολίτευση. Μοντέλο που συνειδητά, συστηματικά και μεθοδευμένα εξέθρεψαν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που κυβέρνησαν τη χώρα, μαζί με την επιχειρηματική ολιγαρχία, τους μεγάλους προμηθευτές του δημοσίου, τους διοικητές των ΔΕΚΟ,