Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν 
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*   
Από το KAPISTRI

 Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ένας Τούρκος ιμάμης και διανοούμενος που δημιούργησε ένα διεθνές θρησκευτικό και κοινωνικό κίνημα το οποίο σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις βρίσκεται πίσω από τον Ερντογάν και το ισλαμικό κόμμα ΑΚΡ. Στη δεκαετία του ’70 ίδρυσε ένα θρησκευτικό τάγμα που γρήγορα επεκτάθηκε σε όλη την Τουρκία, ιδρύοντας δεκάδες ισλαμικά σχολεία, ακόμη και ισλαμικό πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα δημιούργησε και μια οικονομική αυτοκρατορία και διείσδυσε στα μέσα ενημέρωσης. Το 1999 το κεμαλικό καθεστώς τον κατηγόρησε για υπονόμευση του κοσμικού κράτους και μπροστά στον κίνδυνο να φυλακιστεί κατέφυγε στις ΗΠΑ. Συνέχισε από εκεί τις δραστηριότητές του και επεκτάθηκε στις τουρκικές και ισλαμικές κοινότητες της Ευρώπης, στις πρώην

Ανακοίνωση Προέδρου Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

Κοντορίνης: «καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ενέργεια, που θίγει την αξιοπρέπεια του οποιοδήποτε λαού, πολύ δε περισσότερο της πατρίδας μας»

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες, την προσπάθεια της πατρίδας μας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών, οφείλουν όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Γιώργος Παπανδρέου, να δείξουν την αλληλεγγύη τους, σε κάθε χώρα που βρίσκεται σε αντίστοιχη κατάσταση.