Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Σκάνδαλα κλονίζουν την Καθολική Εκκλησία

Δεν θα ησυχάσουμε από τα σκάνδαλα 
των ιερωμένων εκπαιδευτικών

Σωρεία σκανδάλων παιδεραστίας συγκλονίζουν την Καθολική Εκκλησία μετά από καταγγελίες για κακοποιήσεις σε σχολεία και χορωδίες στη Γερμανία, που βρίσκονταν υπό την επίβλεψη μονών και ενοριών. Εδώ και ένα μήνα, περισσότεροι από 150 πρώην σπουδαστές σε γερμανικά σχολεία έχουν αποκαλύψει ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από ιερείς τις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80. Μια ολόκληρη γενιά παιδιών φαίνεται πως μεγάλωσε μέσα στον τρόμο, αλλά ντρεπόταν να το πει. Και όταν επτά πρώην μαθητές αποφάσισαν να προβούν στις καταγγελίες, γρήγορα τους ακολούθησαν κι άλλοι.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΡΙΤΗΣ

Τα μαργαριτάρια που ακολουθούν και δημοσιεύονται,είναι απο τη συλλογή του φίλου Κώστα Δρούγκα, που μας τα διέθεσε. Τον ευχαριστούμε πολύ.
Καλή σας διασκέδαση!
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ

Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ. (γυμνάσιο Θήβας)

Προβλήματα στον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

 Προβλήματα και μετά τη "διαδικασία της Μπολόνιας"
Από το KAPISTRI
Οι χώρες αντιμετωπίζουν ακόμη σήμερα — μια δεκαετία μετά την έναρξη μιας πρότυπης διαδικασίας μεταρρυθμίσεων, γνωστής ως «διαδικασία της Μπολόνιας»— προβλήματα όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως καταδεικνύει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.