Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Άλλη μια υποψηφιότητα για τις πρυτανικές

Από το:KAPISTRI

 

Εξελίξεις σημειώνονται στην πορεία προς τις πρυτανικές εκλογές του Μαΐου, καθώς ο καθηγητής του τμήματος Χημείας Κώστας Δραΐνας επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό τις φήμες που τον θέλουν επικεφαλής πρυτανικού ψηφοδελτίου, βασιζόμενου κατά πάσα πιθανότητα σε δυνάμεις που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Αριστερά, με τη διακήρυξη αρχών την οποία υπογράφει και απευθύνει προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.Μεταξύ άλλων ο κ. Δραΐνας αναφέρεται στη γενική κατάσταση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «η νομιμοποίηση της κερδοσκοπίας, ο κατακερματισμός κάθε συλλογικότητας και η εμπέδωση πελατειακών σχέσεων στο όνομα μιας φενακισμένης ‘αριστείας’ ή εμπορευματικών αξιολογήσεων όχι μόνον δεν μας

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ

Από το: KAPISTRI
Τα μαργαριτάρια, που ακολουθούν, είναι απο τη συλλογή του φίλου Κώστα Δρούγκα, 
που μας τα διέθεσε. Τον ευχαριστούμε πολύ.
Καλή σας διασκέδαση!
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ
"Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες, αλλά Κουστωδίες".
(γραπτό υποψηφίου για τη Σχολή Αστυνομίας)
"Η Σκανδιναβία είναι μια πράξη που κάθε πολιτισμένος άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει".(γυμνάσιο Λάρνακας Κύπρου)
"Η μάνα του Ρασπούτιν ήτανε η ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας". (γυμνάσιο Καρδίτσας)
"Ο Κορινθιακός Κόλπος ευρίσκεται τελείως κατά μήκος". (γυμνάσιο Πάτρας)
"Το φοβερότερο όπλο των αρχαίων Αράβων ήταν ο Ευνούχος"

MEDIA RELEASE - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


A u s t r a l i a n  H e l l e n i c  C o u n c i l

 
ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΥΠΕΒΛΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚH ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

 Η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου (ΑΕΣ) ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Βικτωριανής Κυβέρνησης για τη διαμόρφωση Στρατηγικής για τις Εθνοτικές Γλώσσες στη Βικτώρια και υπέβαλε ειδική εντυπωσιακή εισήγηση με 12 συγκεκριμένες προτάσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της διδασκαλίας και εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας στην Πολιτεία αυτή.
Στη συνεδρίασή τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ομόφωνα ενέκριναν το περιεχόμενο της νέας εισήγησης που συνέταξε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Notre Dame Αυστραλίας, Δρ. Αναστάσιος Μ. Τάμης, το οποίο χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια και διαμορφώνει 12 συγκεκριμένες προτάσεις υλοποίησης προς την Κυβέρνηση της Βικτωρίας.