Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς για την παιδεία των ομογενών

Για την εκπαίδευση ομογενών
Αναβάθμιση και αποτέλεσμα στο περιεχόμενο των σπουδών. Σοβαρή αξιολόγηση διαχείρισης των κονδυλίων σε ετήσια βάση. Νέο σχεδιασμό στο καθεστώς των αποσπάσεων εκπαιδευτικών. Σταδιακή μετεξέλιξη των αμιγών ελληνικών σχολείων σε δίγλωσσα. Εμβάθυνση και εμπλουτισμός των ελληνικών Εδρών στα ξένα πανεπιστήμια.

"ΕΛΛΗΝΙΚΑ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ" του Δρ. Αναστασίου ΤΑΜΗ (ΔΕΥΤΕΡΟ)

Δημοσιεύουμε σήμερα, στην Αγγλική Γλώσσα, την εργασία 
για τα "ΕΛΛΗΝΙΚΑ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ" 
του φίλου μας καθηγητή Δρ. Αναστάσιου ΤΑΜΗ 
Το κείμενο θα δημοσιευτεί σε τρεις διαδοχικές σειρές.
Όποιος θέλει το κείμενο ολόκληρο, μπορεί να το πάρει 
από την ιστοσελίδα: PAIDEIA-ΠΑΙΔΕΙΑ

AUSTRALIAN HELLENIC COUNCIL

A RESPONSE TO THE VICTORIAN LANGUAGES STRATEGY 
DUSCUSSION PAPER
GREEK IN VICTORIA
3.1 Victorian Government implementation of Language teaching and learning
At the outset it should be stated that Victoria is favourably disposed to Greek and possesses a systematic program of implementation. Victoria’s language policies give a commitment to upgrading the teaching of LOTE from primary to senior secondary school and designate Greek a priority language.
Previous studies (Tamis and Gauntlett, 1993; Tamis, 2001 and Tamis, 2008) have found the hallmark of provision for Greek is its diversity, diffusion and incoherence with competing systems,

Τηλεφωνική γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων

Από το: Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) ανακοινώνει τη λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού 116 111 «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων.
Τα προβλήματα ψυχικής υγείας της παιδικής και εφηβικής ηλικίας είναι συχνά και αφορούν μεγάλο αριθμό παιδιών και εφήβων.