Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Εκστρατεία του ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής για την ελληνική γλώσσα

ΣΑΕ Ωκεανίας Από το KAPISTRI
Το ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής ανέλαβε το συντονισμό μιας παναυστραλιανής εκστρατείας με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους τους Ελληνο- Αυστραλιανούς οργανισμούς και σωματεία και όσους άλλους ενδιαφέρονται για την Ελληνική Γλώσσα για ένα κρίσιμο θέμα μείζονος σημασίας για την ομογένεια. Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκαινίασε μια περίοδο διαβουλεύσεων σχετικά με το ενοποιημένο πρόγραμμα σπουδών (National Schools Curriculum). Μέχρι τώρα, όπως γνωρίζετε, κάθε πολιτεία είχε τον δικό της πρόγραμμα σπουδών. Μετά την περίοδο αυτή – κατά την οποία όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και πολίτες, καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους -, όλες οι πολιτείες θα αποκτήσουν ενιαίο σύστημα εκπαιδευτικού προγράμματος και επομένως εξετάσεων για εισδοχή στα πανεπιστήμια.

Συνάντηση Νεοελληνιστών Αυστραλιανών Πανεπιστήμιων

ΣΑΕ Ωκεανίας
Τα ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής στην προσπάθειά του για συντονισμό προώθησης του αιτήματος για συμπερίληψη της ελληνικής γλώσσας στο Ενιαίο Παναυστραλιανό Πρόγραμμα Σπουδών (National Schools Curriculum) οργανώνει, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και το Δίκτυο ΣΑΕ Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ελληνικών Σπουδών, συνάντηση εν ενεργεία

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ και Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης κ. Γιώργος Αμαραντίδης στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής
ΣΑΕ Ευρώπης
Την ανάγκη να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα σχολεία, στα οποία φοιτούν οι Έλληνες μαθητές, προσφέρουν ποιότητα εκπαίδευσης αντίστοιχη του 21ου αιώνα, σημείωσε μιλώντας την Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010, στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ και Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης κ. Γιώργος Αμαραντίδης.