Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Τουρκικά Γυμνάσια στη Γερμανία ζητά ο Ερντογάν

Το σημάδι των καιρών είναι: "Τουρκικά" παντού!

Αυτό κι αν είναι είδηση! Οι Τούρκοι, δια στόματος Ερντογάν, ζητούν Γυμνάσια στη Γερμανία, όπου επίσημη γλώσσα διδασκαλίας  θα είναι η Τουρκική. Και το λέω ότι είναι είδηση, γιατί όταν οι άλλες εθνικότητες, παλιότερα, ζητούσαν τη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας στα γερμανικά σχολεία, η Τουρκία επίσημα ζητούσε με κάθε τρόπο την ενσωμάτωση, αν όχι την αφομοίωση των παιδιών τους στη γερμανική κοινωνία.

Διαμαρτυρία για τα νέα φορολογικά μέτρα της Παγγερμανικής Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Από την ΟΕΚ 
Λίγες μέρες μόνο μέρες μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου (ΦΩΤΟ) στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, διαψεύδονται οι "καλές προθέσεις" περί αναβάθμισης της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό.
Τα νέα φορολογικά μέτρα με την κατάργηση της φορολογικής αυτοτέλειας του ειδικού επιμισθίου των εκπαιδευτικών και την ταυτόχρονη περικοπή του κατά 12%, οδηγούν στην οικονομική δυσπραγία των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και την απαξίωσή τους.

Μήνυμα του προέδρου του ΣΑΕ, κ. Στέφανου Π. Ταμβάκη, για την 25η Μαρτίου

ΣΑΕ Προεδρείο
 Καλωσορίσατε στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού 

«Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί».
Επίκαιρα, όσο ποτέ, τα λόγια αυτά του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ο οποίος υπήρξε ένας από τους αγνότερους και σπουδαίους αγωνιστές του 1821, που δεν υπέφερε να βλέπει «το άδικο να πνίγει το δίκιο».

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ 

Η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, ορόσημο εθνικής ομοψυχίας και συλλογικής συστράτευσης, σε υψηλούς στόχους.
Θυμόμαστε και τιμάμε την ιστορία μας και όσους αγωνίστηκαν για τις αξίες, τα ιδανικά τα οράματα του Ελληνισμού.
Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τους μεγάλους Αγώνες του Έθνους, για την ελευθερία, τη Δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, την ισονομία και την κοινωνική Δικαιοσύνη.

Πρόγραμμα Εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Τήνο στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου

Πρόγραμμα Εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 
 Το Πρόγραμμα του Εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου έχει ως εξής:

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010.
7μμ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεος Β.
11μμ. Τέλεση Ιερής Αγρυπνίας.