Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Μήνυμα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για την εθνική επέτειο

Ομογένεια / Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο τονίζει πως η 25η Μαρτίου “συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης ενός ολόκληρου λαού να σπάει τα δεσμά του και να διεκδικεί το βασικότερο δικαίωμά του, την ελευθερία του, την ίδια του την υπόσταση”.

.Μήνυμα Κ. Παπούλια για την 25η Μαρτίου

Προς τους Ελληνες του εξωτερικού με αφορμή  
την εθνική επέτειο
"Η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση. Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο", σημειώνει στο μήνυμα του για την 25η Μαρτίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κ. Παπούλιας υπογραμμίζει την ανάγκη ομοψυχίας, αλληλεγγύης και

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Παρελάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα
Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση, ενώ ο Πρωθυπουργός τονίζει με έμφαση ότι η σημερινή ημέρα "συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης ενός λαού να διεκδικεί το βασικότερο διακαίωμά του, την ίδια του την υπόσταση"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον Υπεύθυνο Τύπου κι Επικοινωνίας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, κ. Σπύρο Κωσταδήμα, πήραμε το Δελτίο Τύπου και το δημοσιεύουμε:
 Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου κ. Χρ. Δήμου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
      Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ) κ. Χρυσόστομος Δήμου στην ΕΡΑ 5 και στο γνωστό και εξαίρετο δημοσιογράφο κ. Νώε Παρλαβάτζα.
      Ο κ. Δήμου, που ως γνωστό από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται επαγγελματικά πλέον στην Αμερική, παρουσίασε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού για το επόμενο διάστημα.

Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα

Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, 
δηλαδή του Χρυσού Αιώνα 
της Δημοκρατίας της Ελλάδας ΜΑΣ


Aναφέρεται  εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.
Ο νόμος απαιτούσε τα  εξής:
  1)  Να είναι Έλλην πολίτης
  2)  Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
  3)  Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος και
  4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και
 τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.

Η 25η Μαρτίου στα πέρατα της γης

Ομογένεια / Ελλάδα
Με «λάβαρο» την αγάπη για την πατρίδα, ο ελληνισμός σε πολλά μέρη του κόσμου τίμησε την 25η Μαρτίου. Άτομα κάθε ηλικίας κάτω από την “ομπρέλα” ομογενειακών σχολείων, οργανισμών, συλλόγων, ομοσπονδιών, κοινοτήτων, φοιτητικών οργανώσεων και επιχειρήσεων, συμμετείχαν μαζικά και στις φετινές εκδηλώσεις.