Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Το Σάββατο του Λαζάρου.....κάποτε....

Από το:KAPISTRI
 
Το Σάββατο του Λαζάρου βρίσκεται πάντα μέσα στις ωραιότερες μέρες της άνοιξης και είναι ένας προάγγελος της μεγάλης γιορτής του Πάσχα. Η ανάσταση του Λαζάρου γιορτάζεται σε μία εποχή που υπάρχει έντονη βλάστηση στην γη από λουλούδια και την ζεσταίνει ένας χρυσός ήλιος. Τα παιδιά από την Παρασκευή κρατώντας ένα συμβολικό ομοίωμα του Λαζάρου και χτυπώντας κουδούνια ψάλλουν τα κάλαντα.
Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια
ήρθε των βαγιών η εβδομάδα.
Ξύπνα Λάζαρε και μην κοιμάσαι,
ήρθε η μέρα σου και η χαρά σου.

-Πού ήσουν Λάζαρε ; Πού ήσουν κρυμμένος ;
-Κάτω στους νεκρούς, στους πεθαμένους.
Δε μου φέρνετε λίγο νεράκι

πουν' το στόμα μου πικρό φαρμάκι ;
Δε μου φέρνετε λίγο λεμόνι
πουν' το στόμα μου σαν περιβόλι ;

Θεραπεύεται η Δυσλεξία ;

 Περί μαθησιακων δυσκολιών
 Από το: ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
 Πολλοί γονείς με ρωτούν πότε το παιδί θα ξεπεράσει τη δυσλεξία, πότε θα φύγουν τα συμπτώματα...Είναι το άγχος κάθε γονέα που περιμένει θαύματα από τον ειδικό παιδαγωγό!! 
Όμως, η δυσλεξία ΔΕΝ είναι ασθένεια.... επομένως ΔΕΝ θεραπεύεται.
Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικά δυσλεξικό παιδί θα εξελιχθεί σε δυσλεξικό ενήλικα.

Σε άλλο χώρο η φυλακή του Κολοκοτρώνη


Στο Παλαμήδι, αλλά σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που επισκεπτόμαστε ως «φυλακή του Κολοκοτρώνη», ήταν έγκλειστος ο «γέρος του Μoριά». Η φοβερή φυλακή του δεν ήταν το σκοτεινό ανήλιαγο μπουντρούμι στον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέου στο οποίο μπαίνεις σκυμμένος από μία πόρτα η οποία μόλις ξεπερνά το ένα μέτρο, αλλά σε ένα κτίριο που βρίσκεται στον προμαχώνα του Μιλτιάδη και είναι μικρό, ισόγειο, με παράθυρο.

«Η ελληνική συμβολή στη συντήρηση της Αγίας Σοφίας»

Ομογένεια / Ελλάδα
“Συγχαίρουμε τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας για τη συντήρηση των βυζαντινών μνημείων. Για εμάς τους χριστιανούς, η Αγία Σοφία είναι η Μεγάλη Εκκλησία”, είπε την Τρίτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου “Η ελληνική συμβολή στη συντήρηση της Αγίας Σοφίας” της καθηγήτριας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τόνιας

Οξεία κριτική στις απαιτήσεις του Ερντογάν

Ίδρυση Τουρκικών Γυμνασίων στη Γερμανία; 
Γράψαμε χτες σχετικά με το θέμα: Η Τουρκία θέλει να ιδρύσει Γυμνάσια στη Γερμανία, όπου γλώσσα διδασκαλίας θα είναι η Τουρκική. Η αντίδραση της Γερμανικής πλευράς ήταν ακαριαία. Αντέδρασε με μια οξεία κριτική και χαρακτήρισε τα αιτήματα του Τούρκου Πρωθυπουργού ως "μονόδρομο" και " αδιέξοδο" που δεν οδηγεί πουθενά, ιδιαίτερα προς τη σχολική και κοινωνική ενσωμάτωση των εκατομμυρίων Τούρκων που

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον Υπεύθυνο Τύπου κι Επικοινωνίας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, κ. Σπύρο Κωσταδήμα, πήραμε το Δελτίο Τύπου και το δημοσιεύουμε:
 Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου κ. Χρ. Δήμου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

      Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ) κ. Χρυσόστομος Δήμου στην ΕΡΑ 5 και στο γνωστό και εξαίρετο δημοσιογράφο κ. Νώε Παρλαβάτζα.

Μαίνεται ο αυγοπόλεμος στα Λύκεια των Ιωαννίνων!

Θα γίνει κι έθιμο πασχαλινό, σιγά σιγά
Μορφή επιδημίας έχει πάρει φέτος το φαινόμενο του αυγοπόλεμου μεταξύ Λυκείων αλλά και ενίοτε Γυμνασίων της πόλης των Ιωαννίνων και όσο κι αν κάποια πράγματα θεωρούνται ατύπως "must" και εθιμοτυπικά, ειδικά φέτος οι μαθητές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας μιας και με τις πράξεις τους συνθέτουν ένα άθλιο σκηνικό, το οποίο δεν έχει θέση στα Σχολεία της πόλης και φυσικά δεν τιμά την ίδια