Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Πορεία χωρίς στρατηγική
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
  Aν το Κυπριακό βρίσκεται στη σημερινή απογοητευτική κατάσταση οφείλεται και στην έλλειψη στρατηγικής και τακτικών χειρισμών που να εντάσσονται στο πλαίσιο μιας τέτοιας στρατηγικής. Αντίθετα, διαχρονικά υπερίσχυσαν χειρισμοί που εξυπηρετούσαν περισσότερο μικροκομματικούς υπολογισμούς, μικροκομματικά συμφέροντα και προσωπικές ατζέντες. Η περίπτωση του Ευρωπαϊκού

"Η ΕΕ χρειάζεται συνοχή και αλληλεγγύη"

Από το Tsimpidas News
Στην ανάγκη δημιουργίας μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε ομιλία του στο Μεσολόγγι για την έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Αναφερόμενος στο μήνυμα της εξέγερσης τόνισε ότι «ο αγώνας για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία αποτελεί προορισμό για κάθε άνθρωπο με υπερατομική συνείδηση σε οποιαδήποτε γωνιά της γης. Η θυσία των Ελευθέρων Πολιορκημένων αφύπνισε συνειδήσεις όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησε η Επιτροπή Αγώνα

Παλαιά κληροδοτήματα και σχολικές περιουσίες
epitroph_klhrodothmaton_10.09.09
 Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε συναντήθηκε πρόσφατα η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρωτικά κληροδοτήματα και τον ενημέρωσε για το καθεστώς διαχείρισης και διοίκησης των Παλαιών Κληροδοτημάτων και των Σχολικών Περιουσιών των Ιωαννίνων που προέρχονται από Κληροδοτήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, ο κ. Τέντες υποσχέθηκε να εξετάσει τι θέμα στα πλαίσια των

Ιερώνυμος: «Ο αμύθητος θησαυρός της Εκκλησίας είναι μύθος»

Από το TVORINI

"Το θέμα του αμύθητου θησαυρού της Εκκλησίας είναι παραμύθι” , σημειώνει ο κ. Ιερώνυμος, και διευκρινίζει ότι η Εκκλησία δαπάνησε πέρυσι για το φιλανθρωπικό της έργο 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ “συμπληρώνει το έργο της Πολιτείας” με 750 ιδρύματα πρόνοιας.  “Σε εμάς ισχύει το ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”, τονίζει και  σημειώνει αναφορικά με τις προσωπικές του αποδοχές:

Εν μέσω κρίσης η "Έξοδος του Μεσολογγίου"


Ο Δήμος Μεσολογγίου αναλαμβάνει όλο το βάρος του κόστους του διημέρου 27 - 28 Μαρτίου καθώς το κράτος δεν συνεισφέρει. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Γ.Αναγνωστόπουλο, το κόστος των γιορτών δεν θα ξεπεράσει τις 60.000 ευρώ.

Απαιτούν ...καθαρές εξηγήσεις!

 
Βάλτε τέλος στα "άτα", "παπά" και 'μαμ". Ειδικοί λένε οτι τα μωρά γίνονται εξυπνότερα και αναπτύσσονται γρηγορότερα όταν τους μιλάμε κανονικά.Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες οι ολοκληρωμένες λέξεις επιδρούν στο μυαλό του μωρού από την ηλικία των τριών μηνών, επηρεάζοντας τον τρόπο σκέψης του πιο πολύ και από τη μουσική. Στην ηλικία του ενός έτους τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα πράγματα και γίνονται πιο έξυπνα, όταν τους μιλάμε με κανονικές φράσεις και όχι με τις συνήθεις παιδικές λεξούλες.Το πανεπιστήμιο του Ιλινόις μελέτησε πενήντα βρέφη ηλικίας τριών μηνών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι...

Καλύτεροι μαθητές με μία ώρα ύπνο παραπάνω

Ενδιαφέρον πείραμα σε βρετανικό λύκειο όπου τα μαθήματα αρχίζουν αργότερα- μειώθηκαν και οι απουσίες

Απολύτως επιτυχές θεωρείται πείραμα που εφαρμόστηκε εφέτος σε βρετανικό λύκειο με 800 μαθητές και μαθήτριες: τα μαθήματα αρχίζουν μία ώρα αργότερα. Οι απουσίες μειώθηκαν εντυπωσιακά, οι επιδόσεις των μαθητών (13 ως 18 ετών) βελτιώθηκαν, ενώ καθηγητές, γονείς και παιδιά συνεργάζονται καλύτερα.

Από τα χρόνια του ‘21 το «δώρο του Πάσχα»

Από το ΑΝΑΓΩΓΗ 
Οι «δημόσιοι υπάλληλοι» στο Εθνικό Τυπογραφείο το διεκδικούσαν δυναμικά, την ώρα που προσέφεραν και τη ζωή τους για την ελευθερία
Καθώς επίκειται η 25η Μαρτίου είναι ευκαιρία να τινάξουμε λίγο τη σκόνη της ιστορίας, που αρκετά σκεπάζει. Ιδιαίτερα τους καθημερινούς αγώνες για ανθρώπους του μόχθου. Να θυμηθούμε, λόγου χάρη, ότι οι αγώνες για την επιβίωση δεν σταματούν ποτέ. Οτι γίνονταν ακόμη και στα χρόνια της Επανάστασης. Εφθαναν, μάλιστα, μέχρι ξεσηκωμούς και πολύμορφες εκδηλώσεις δυσαρέσκειας. Ακόμη και απεργίες! Για τις οικονομικές διεκδικήσεις των ναυτικών, των ένοπλων του Αγώνα και άλλων επαναστατημένων υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, λίγο-πολύ γνωστές και έξω από τον κύκλους των ειδικών.