Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Έναρξη δημόσιου διαλόγου για το παιδί

Θεσμικό δίχτυ προστασίας για ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (και των μεταναστών και των προσφύγων) της Ελλάδας.
Από το: Χαμομηλάκι
Στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν τα σχετικά στοιχεία εργάζονται 100.000 - 150.000 παιδιά κάτω των 18 ετών, 

28.000 παιδιά κάθε χρόνο πέφτουν θύματα βίας ή σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ ένα στα τέσσερα παιδιά που μεταφέρονται στα νοσοκομεία κακοποιημένα είναι κάτω των πέντε ετών. 
Ένα 8% των παιδιών μένουν ανάπηρα, 
ενώ το 50% των κακοποιημένων ανηλίκων δεν καταφέρνει να ανακάμψει ψυχολογικά ούτε στην ενήλικη ζωή του. 

Το «Νέο Σχολείο» ως προκρούστεια κλίνη

Το «Νέο Σχολείο» ως προκρούστεια κλίνη

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΟΥΛΗ* 
 
Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει, και θα συνεχίσει να προκαλεί, η υλοποίηση του «Νέου Σχολείου» και των νέων «Ψηφιακών Τάξεων». Στο βωμό του εκσυγχρονισμού και της πλήρης εναρμόνισης με τα «πετυχημένα» εκπαιδευτικά συστήματα ευρωπαϊκών και μη χωρών, το σημερινό σχολείο αλλάζει όψη. Οι αλλαγές που προτείνονται έχουν σχέση με το σχολικό περιβάλλον, τον εκπαιδευτικό ενώ σαν πρόταγμα του «Νέου Σχολείου» τίθεται ο μαθητής.

Painting animals walls

Από το: Melwdos
 

Για να ζωγραφίσει κάποιος χρησιμοποιεί μέσα δημιουργίας σχημάτων και χρωμάτων, όπως το πινέλο, η γραφίδα, το μολύβι κλπ, πάνω σε υλικά που θέλει να περιέχουν το τελικό αποτέλεσμα, όπως χαρτί, ύφασμα. Το χέρι του καλλιτέχνη μας μεταφέρει στην ακουαρέλα, κοντά στα άγρια και ήμερα ζώα. Εδώ θα δείτε 76 εικόνες .

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξολοκλήρου ελληνικό σε δύο χρόνια

Από το ILINET  
Η Άννα σύνδεσε το αυτοκίνητό της με την ηλεκτρική παροχή, για να το φορτίσει στη διάρκεια της νύχτας. Δεν κυκλοφορούσαν πολλά Ι.Χ. της συγκεκριμένης μάρκας στους δρόμους, αλλά η δημοτικότητά τους αυξανόταν μέρα με την ημέρα: ήταν "πράσινα", είχαν πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και αμελητέα τέλη κυκλοφορίας. Και, για σκέψου, δεν είχαν κατασκευαστεί στη Γερμανία ή την Ιταλία, αλλά στην Πτολεμαΐδα!

Η Τουρκία αλλάζει τη λειτουργία μειονοτικών σχολείων

 Από την ΑΝΑΓΩΓΗ
Εντυπωσιακή ρύθμιση έκαναν οι τουρκικές αρχές στις υπηρεσιακές υποθέσεις των μειονοτικών σχολείων στην Τουρκία, με τρόπο που περιορίζει αισθητά τις εξουσίες του Τούρκου υποδιευθυντή στα σχολεία αυτά, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε περισσότερες υπηρεσιακές εξουσίες σε σχέση με τον μειονοτικό διευθυντή της κάθε σχολής αναφέρει σε άρθρο της η Ελευθεροτυπία (29/3/2010).

Χαρίστε ασφαλή δώρα στα παιδιά

Από το: DAMINA NEA

Τα παιχνίδια προσφέρουν στα παιδιά μας αμέτρητη χαρά. Τα ίδια τα παιχνίδια, ωστόσο, μπορούν να αποτελέσουν αιτία σοβαρών ατυχημάτων, εάν δεν προσέχουμε όταν τα επιλέγουμε.
Παιχνίδι και Ασφάλεια
Κατά την αγορά παιχνιδιών για τα παιδιά καλό είναι: