Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

ΕΥΧΕΣ


Σύγχρονα θέματα "παιδεία"

Σύγχρονα θέματα "παιδεία"

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΝΟΥΤΣΟΣ 
Καθηγητής της Κοινωνικής και 
Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
  
Ανακοίνωση που έγινε στα πλαίσια του 5ου Διεπιστημονικού Διαπανεπιστημιακού Συνεδρίου του Ε.Μ.Π. 
και του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π.

ΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ  ΤΗΝ  "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"

     Οι Πρυτάνεις (οι εν ενεργεία" και όχι όσοι σέρνουν τον "τίτλο" τους ισοβίως) έχουν κάθε λόγο να εξωραΐζουν την πανεπιστημιακή πραγματικότητα, ιδιαίτερα στον πιο στενό της δακτύλιο που χρεώνεται με τις διαδικασίες για την αναπαραγωγή των

Πως να βάψετε τα αυγά

'Ολα οσα πρέπει να κάνετε για να έχετε ωραία 
και γυαλιστερά κόκκινα αυγά!

 newsit.gr
Κατά την παράδοση τα αυγά τα βάφουμε ή σήμερα Μ. Πέμπτη ή το Μ. Σάββατο.
Προετοιμασία

Καλό είναι να επιλέξετε φρέσκα αυγά και λευκού χρώματος χωρίς ραβδώσεις. Ελέγξτε τη συσκευασία της βαφής για να δείτε σε πόσα αυγά αντιστοιχεί το κάθε φακελάκι.
Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο μερικές ώρες πριν το βάψιμο.
Πλύντε τα πολύ καλά γιατί θα βοηθήσει στην απορρόφηση της βαφής.

Βράσιμο
Βουτήξτε τα αυγά σε χλιαρό και όχι καυτό νερό για να μην ραγίσουν ή σπάσουν.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 10-15 λεπτά μόνα τους, χωρίς τη βαφή. Μόλις τα αυγά βράσουν, βγάλτε τα από τη κατσαρόλα και σκουπίστε τα.
Στη συνέχεια ρίξτε στην κατσαρόλα τη βαφή και νερό και ακολουθείστε τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία της βαφής, που επιλέξατε. Βάλτε στην κατσαρόλα ένα ένα τα αυγά με μία κουτάλα. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και να σκεπάζει τα αυγά, που θα είναι όσα χωράει ο πάτος της κατσαρόλας.
Αφήστε τα αυγά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για όσο χρόνο λένε οι οδηγίες στη συσκευασία της βαφής.
Στέγνωμα και γυάλισμα

Βγάλτε προσεκτικά, ένα ένα, τα κόκκινα πλέον αυγά χρησιμοποιώντας μία τρυπητή μεταλλική κουτάλα. Τοποθετήστε τα σε μία λεία επιφάνεια και αφήστε τα να στεγνώσουν.
Γυαλίστε τα καλύτερα με λίγο λάδι με ένα κομμάτι ύφασμα, κατά προτίμηση φανέλα.

Και του χρόνου!

Από το KAPISTRI

Μεγάλη Πέμπτη

Από το KAPISTRI

Η Μ. Πέμπτη είναι αφιερωμένη σε τέσσερα γεγονότα: τον ιερόν Νιπτήρα (το γεγονός κατά το οποίο ο Ιησούς ένιψε τα πόδια των Μαθητών του και το οποίο μας διδάσκει να εκδηλώνουμε την αγάπη μας με ταπεινοφροσύνη), τον Μυστικό Δείπνο (ανάμνηση της συστάσεως του μυστηρίου της Θείας ευχαριστίας), την υπερφυά προσευχή (αφού έδειξε ο Χριστός

Τσουρέκι Λαμπριάτικο συνταγή

Είναι ο εξελιγμένος τύπος του πασχαλινού ψωμιού.
Το όνομα "τσουρέκι" προέρχεται από την τουρκική λέξη "corek" που αναφέρεται σε οποιοδήποτε ψωμί είναι φτιαγμένο με ζύμη που περιέχει μαγιά.
Το όνομα "τσουρέκι" μάλλον υιοθετήθηκε από τους Έλληνες κατά την περίοδο της τουρκικής κατοχής και από τότε ξεκίνησαν να φτιάχνουν τη δική τους εκδοχή ενός γλυκού ψωμιού φτιαγμένο με γάλα, βούτυρο και αβγά.

ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ.

Από το: ΣΚΙΕΣ..
ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΓΚΡΕΜΙΖΩ... 
ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ ΞΑΝΑΡΧΙΖΩ...
ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΑΓΓΙΖΩ...
ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΞΑΝΑΖΩΓΡΑΦΙΖΩ...
ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΡΥΖΩ...

Έκρηξη σουπερνόβα

 Η εκπληκτική αυτή φωτογραφία της NASA απεικονίζει τη σκόνη που άφησε πίσω του ένας σουπερνόβα που εξερράγη –μια μοναδική στιγμή που εγκλωβίστηκε από το φακό του παρατηρητηρίου υπέρυθρων ακτινοβολιών Chandra και του διαστημικού τηλεσκόπιου Spitzer της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.