Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

75 κράτη δεσμεύτηκαν για μείωση των ρύπων...

Από το KAPISTRI
Kαι ετήσια οικονομική βοήθεια στις φτωχότερες χώρες, 100 δις δολάρια μέχρι το 2020, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής...
Η Σύμβαση- Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, ανακοίνωσε ότι 75 κράτη δεσμεύτηκαν να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP.

Μαρμαρωμένα Μάρμαρα

Από το ΑΝΑΓΩΓΗ

Εδώ και δέκα μήνες δεν έχει γίνει καμία επίσημη συνάντηση ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βρετανικό Μουσείο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Οι συναντήσεις, που γίνονται υπό την αιγίδα και με την προτροπή της ΟΥΝΕΣΚΟ, παίζουν πάντοτε ρόλο στο ακανθώδες αυτό θέμα. Μια ειδική επιτροπή, η Επιτροπή για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις χώρες προέλευσής

Ερμής Κριοφόρος (Μουσείο ΚαλώνΤεχνών - Βοστώνη )

Ορειχάλκινο αναθηματικό αγαλματίδιο 
της Αρχαϊκής εποχής
Από το ΑΝΑΓΩΓΗ  
(ύψος: 16,7 εκ. / 520-510 π.Χ. / ορείχαλκος)
Παριστάνει τον Ερμή  ως  γενειοφόρο  ποιμένα  και  φύλακα κοπαδιών.  Ο  θεός φορά  κοντά χιτώνα με ζώνη, καπέλο και κοντές  μπότες,  το  χαρακτηριστικό  ένδυμα  του  βοσκού.  Με το  αριστερό του  χέρι  κρατάει  προστατευτικά  ένα  κριαράκι, ενώ  στο   δεξί  πιθανώς  να  κρατούσε  το κηρύκειο.

Υπολογιστές στα σχολεία ή το σύμπτωμα του τεχνοκρατισμού

Από το ΑΝΑΓΩΓΗ
Το Υπουργείο Παιδείας στο νέο σχέδιο δράσης που υπέβαλλε για το σχολείο με τον τίτλο Νέο Σχολείο: Πρώτα ο μαθητής, για την υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της παιδείας, θεωρεί ότι εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με την νέα οπτική, από την βάση προς τα πάνω και όχι αντίστροφα, όπως γινόταν μέχρι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΧΡΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ DISABLED.GR

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Από το KAPISTRI
 Λιτότητα, φίλοι και φίλες, λιτότητα και πίσω από την λιτότητα δεν φαίνεται φως.Όταν όμως πρόκειται για ανθρώπους με πολύ σοβαρές αναπηρίες που ούτως ή άλλως αντικειμενικά ζουν λιτά πόση περισσότερη λιτότητα μπορούν να υποστούν; Την απάντηση στο παραπάνω δίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία: Τις περικοπές τις έχει διαδεχθεί η ταλαιπωρία.