Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Το ανεκδοτάκι της ημέρας

Από το:KAPISTRIΈφτασε κάποτε στο χωριό ένας επιθεωρητής, φανατικός υποστηρικτής του κόμματος που κυβερνούσε, για να ελέγξει ένα δάσκαλο γνωστό «αντιφρονούντα». 
- "Ώστε αντίθετος με το κόμμα μας ο δάσκαλος έ; Το γαϊδούρι! Θα του δείξω εγώ αύριο στο σχολείο," έλεγε στο καφενείο του χωριού θυμωμένος.

Παράθυρο στο Αιγαίο

Μας εντυπωσίασαν τα χρώματα, όταν τα είδαμε 
στο ιστολόγιο ΜΑΛΤΕΖΙΟ  
και απλά τα αντιγράψαμε
 

Οι Σκοπoί της Γλωσσικής Διδασκαλίας

Γράφει η: Δρ. Ελένη Τρεμετουσιώτη - Λοΐζου*
Μέσα από τη γλωσσική διδασκαλία οι μαθητές θα βοηθηθούν να κατανοούν και να χρησιμοποιούν με ευχέρεια τον πλούτο και τους μηχανισμούς της γλώσσας μας, ώστε να εκφράζονται ορθά τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο. Επίσης, θα βοηθηθούν να αναπτύξουν την πνευματική τους συγκρότηση, γεγονός που θα τους διευκολύνει στην επικοινωνία με το περιβάλλον τους.

Συνέχεια στην εκστρατεία για την ελληνική γλώσσα

 Πολύ ευχάριστη εξέλιξη για τα "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" 
στην Αυστραλία


Δεν πέρασε καιρός, που από αυτό εδώ το ιστολόγιο ανακοινώσαμε την ευχάριστη είδηση για τους Έλληνες Απόδημους και όχι μόνο, ότι τα Ελληνικά θα είναι μια από τις επίσημες γλώσσες του αυστραλιανού εκπαιδευτικού συστήματος. Σχετική δημοσίευση του καθηγητή κ. Αναστάσιου Τάμη έδινε με κάθε λεπτομέρεια τις μέχρι τώρα εργασίες και προσπάθειες σε επιστημονικό και

Η κρίση ματαιώνει και τις σχολικές εκδρομές

Η οικονομική κρίσει οδηγεί και τους μαθητές 
στο...σπίτι και όχι στην εκδρομή!     
Σε μείωση των μαθητικών εκδρομών οδηγεί η οικονομική κρίση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν εφέτος σε ολοήμερες εκδρομές του σχολείου τους ήταν κατά 76.106 λιγότεροι από πέρυσι. Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές

Εκατομμύρια θαλάσσιες χελώνες πνίγονται...

Πρέπει να ανέβουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν,  αλλά  παγιδεύονται στα δίχτυα  και  δεν μπορούν να βγούν έξω από το νερό...
Χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες σκοτώθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια επειδή παγιδεύτηκαν στα δίχτυα αλιευτικών σκαφών, σύμφωνα με την πρώτη παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι κανόνες του τρώγειν...

Αν πίνετε μια διαιτητική σόδα τρώγοντας μια σοκολάτα, τότε αυτά τα δύο αλληλοακυρώνονται.
Οταν τρώτε με κάποιον άλλον, οι θερμίδες δεν
λογαριάζονται αν και οι δύο τρώτε την ίδια ποσότητα.

Στα 102 της πήγε στο δημοτικό σχολείο

Από το ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ

Η πρώτη μέρα στο σχολείο δημιουργεί σε κάθε μαθητή αρκετό εκνευρισμό, ωστόσο για μία Κινέζα η παρθενική της είσοδος στην σχολική αίθουσα ήταν κάθε άλλο παρά αγχωτική.
Οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου Weshan Road έμειναν ως «στήλη άλατος» όταν είδαν τη νέα τους